יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים מנות ראשונות מתכוני דגים מתכונים לסוכות מתכונים לראש השנה

קציצות דגים עם עדשים ברוטב חריף

29 אוגוסט 2018
(Visited 13,258 times, 2 visits today)
קציצות דגים עם עדשים ברוטב חריף

קציצות דגים עם עדשים ברוטב חריף

אני אוהבת להשקיע כשאני מארחת, מצרכים טובים יתנו לי תוצאה יותר טובה, איכותית, טעם טוב יותר.
אצלי דגים נחשב מנה ראשונה קלאסית, הלכתי על דניס זה שדרג את המנה ברמות דניס הוא דג מעולה. הוספתי עדשים, הרבה בצל וחריף כמובן כי רציתי רוטב חריף שיתאים לחלת הדבש.
הסתכלתי על הסיר המלא והתלהבתי איזה ריחות טובים היו במטבח. הכנסתי מלא בצל השום הורגש. היו לי שתי מנות ראשונות כי הכנתי גם מרק אני אוהבת כשיש מבחר ואנשים יכולים לבחור ויש כאלה שלוקחים את שתי המנות, איזה כיף 🙂

20 קציצות

מרכיבים:

500 ג' דניס טחון טרי
2 בצלים
תפוח אדמה בינוני
ביצה
כפית שום כתוש
2 כפות עדשים אדומות
פטרוזיליה
כוסברה
פלפל שחור גרוס
3/4 כף א. מרק

רוטב:
בצל
4 שיני שום
פלפל ירוק חריף
עגבניה
2 כוסות מים
2 כפות רסק עגבניות
כפית סוכר
כפית פפריקה מרוקאית
שליש כפית כמון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • אורז עם ירקות ארוחה בסיר – אין לי כוח להכין כלום

    אני רוצה לשתף אתכם בארוחת "אין לי כוח להכין כלום" ובכל זאת אני צריכה לארגן משהו קל ובימים החמים שעוברים עלינו למי יש חשק לאכול משהו כבד אז הלכתי על הירקות שהיו לי במקרר רציתי כמה שיותר צבעים שיהיה יפה בעיניים.
    זה נראה לא הכי הגיוני אבל זה יוצא מאוד טעים, בא לכם חיים קלים ? הגעתם למקום הנכון קבלו את ארוחת אין לי כוח להכין כלום שלי זה עומד לככב במטבחים שלכם.

  • צ'יפס זיגזג קריספי כמו בבורגר ראנץ

    אני כבר המון זמן מתכננת להכין צ'יפס זיגזג אבל לא היה לי את הכלי המתאים ובסוף מצאתי אחד כזה במגירת הכלים במטבח של אמא שלי ואוו איך הייתי מאושרת עכשיו אני יכולה להתקדם.
    לא רציתי להכין סתם צ'יפס אלא צ'יפס קראנצ'י כשנותנים ביס שומעים את ההתפצחות בפה הקרנצ'יות הורסת בפירוש צ'יפס שכיף לאכול וליד שניצלים זה חלומי.
    בשביל להגיע למצב של צ'יפס מושלם יש שלבים בדרך זה לוקח קצת זמן אבל חלק מהשלבים אפשר להכין מראש תשמעו לי התוצאה הסופית שווה הקריספיות מורגשת בכל ביס.
    בקשר לכלי אומנם התלהבתי ממנו אבל אין בעיה להשתמש בסכין.

  • אורז צהוב של בתי מלון

    היינו בחופשה והאורז הזה הוגש בכל ארוחה גם צהריים גם ערב אנשים חיסלו אותו כאילו בחיים לא טעמו אורז,
    זה הדבר הראשון שניגשו אליו בכל המבחר הגדול שהיה שם. בחיים שלי לא ראיתי אורז שמתחסל כל כך מהר והיו שם כמויות.
    ברגע שטעמתי הבנתי על מה כל המהומה זה היה אורז טעים ברמות וכולה אורז צהוב עם אטריות.
    חזרנו הבייתה ואמרתי לעצמי שאני חייבת להכין את האורז הזה, הוא גם יפהפה בהגשה מייד מושך את העין, למחרת צהריים הכנתי אותו בתוספת לשניצלים, צ'יפס וסלט ירקות אח כמה טעים והכי חשוב זה פשוט להכנה ובלי להסתבך.

    4 – 5 מנות

  • חזה עוף עסיסי במחבת

    איך אני אוהבת חזה עוף תנו לי רק לשחק איתו במטבח וכמה שיותר.
    תדמיינו חזה עוף רך זהוב שכיף לאכול, אני מתלהבת כי יצאו לי נשנושי חזה עוף מעולים רק לטבול באיזה רוטב ולטרוף.
    אם יש מתכון שנועד לצהריים תכינו את זה קלי קלות תוך 20 דקות עמדה על השולחן ערימת נישנושי חזה עוף, אני ואביב ירדנו עליה בכיף. לפעמים לא צריך להסתבך הלכתי על מתכון בסיסי שנותן תוצאה טובה יותר מזה אני לא צריכה.
    יש לי צהריים הייתי כאן.

    3 מנות

הכנות:

1.  לשים בסיר שתי כוסות מים להרתיח ולהכניס את העדשים, לבשל 15 דקות ולסנן.

2. לחתוך את הבצלים לקוביות , לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא זהוב ולהעביר לקערה, לקצוץ שליש חבילת פטרוזיליה ושליש חבילת כוסברה ולהוסיף לבצל, את התפוח אדמה לגרד ולהוסיף לדג יחד עם העדשים ושאר המצרכים.

3. להכין קציצות קטנות ולקרר כשעה.

4. הכנת הרוטב:
לחמם מחבת עם שתי כפות שמן לחתוך את הבצל לקוביות והפלפל לקוביות את השום לפרוס דק, לטגן את הבצל ברגע שהוא מתחיל להזהיב להוסיף את השום והפלפל לטגן כשתי דקות תוך כדי בחישה.

5. לגרד את העגבניה להוסיף מים סוכר ותבלינים, לבשל כ 20 דקות.

*6. להוסיף את הקציצות לבשל 20 דקות מכוסה חלקית, מידי פעם לנער בעדינות את הסיר.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין בלי העדשים, אפשר לוותר על הפלפל החריף, אפשר להשתמש באיזה דג שאוהבים חשוב שיהיה טרי.

הרשם
עדכן
55 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות