קציצות דגים עם עדשים ברוטב חריף
אני אוהבת להשקיע כשאני מארחת, מצרכים טובים יתנו לי תוצאה יותר טובה, איכותית, טעם טוב יותר.
אצלי דגים נחשב מנה ראשונה קלאסית, הלכתי על דניס זה שדרג את המנה ברמות דניס הוא דג מעולה. הוספתי עדשים, הרבה בצל וחריף כמובן כי רציתי רוטב חריף שיתאים לחלת הדבש.
הסתכלתי על הסיר המלא והתלהבתי איזה ריחות טובים היו במטבח. הכנסתי מלא בצל השום הורגש. היו לי שתי מנות ראשונות כי הכנתי גם מרק אני אוהבת כשיש מבחר ואנשים יכולים לבחור ויש כאלה שלוקחים את שתי המנות, איזה כיף 🙂
20 קציצות
מרכיבים:
500 ג' דניס טחון טרי
2 בצלים
תפוח אדמה בינוני
ביצה
כפית שום כתוש
2 כפות עדשים אדומות
פטרוזיליה
כוסברה
פלפל שחור גרוס
3/4 כף א. מרק
רוטב:
בצל
4 שיני שום
פלפל ירוק חריף
עגבניה
2 כוסות מים
2 כפות רסק עגבניות
כפית סוכר
כפית פפריקה מרוקאית
שליש כפית כמון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לשים בסיר שתי כוסות מים להרתיח ולהכניס את העדשים, לבשל 15 דקות ולסנן.
2. לחתוך את הבצלים לקוביות , לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא זהוב ולהעביר לקערה, לקצוץ שליש חבילת פטרוזיליה ושליש חבילת כוסברה ולהוסיף לבצל, את התפוח אדמה לגרד ולהוסיף לדג יחד עם העדשים ושאר המצרכים.
3. להכין קציצות קטנות ולקרר כשעה.
4. הכנת הרוטב:
לחמם מחבת עם שתי כפות שמן לחתוך את הבצל לקוביות והפלפל לקוביות את השום לפרוס דק, לטגן את הבצל ברגע שהוא מתחיל להזהיב להוסיף את השום והפלפל לטגן כשתי דקות תוך כדי בחישה.
5. לגרד את העגבניה להוסיף מים סוכר ותבלינים, לבשל כ 20 דקות.
*6. להוסיף את הקציצות לבשל 20 דקות מכוסה חלקית, מידי פעם לנער בעדינות את הסיר.
כדאי לדעת ש…
אפשר להכין בלי העדשים, אפשר לוותר על הפלפל החריף, אפשר להשתמש באיזה דג שאוהבים חשוב שיהיה טרי.