יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים מנות ראשונות מתכוני דגים מתכונים לסוכות מתכונים לראש השנה

קציצות דגים עם עדשים ברוטב חריף

29 אוגוסט 2018
(Visited 11,705 times, 6 visits today)
קציצות דגים עם עדשים ברוטב חריף

קציצות דגים עם עדשים ברוטב חריף

אני אוהבת להשקיע כשאני מארחת, מצרכים טובים יתנו לי תוצאה יותר טובה, איכותית, טעם טוב יותר.
אצלי דגים נחשב מנה ראשונה קלאסית, הלכתי על דניס זה שדרג את המנה ברמות דניס הוא דג מעולה. הוספתי עדשים, הרבה בצל וחריף כמובן כי רציתי רוטב חריף שיתאים לחלת הדבש.
הסתכלתי על הסיר המלא והתלהבתי איזה ריחות טובים היו במטבח. הכנסתי מלא בצל השום הורגש. היו לי שתי מנות ראשונות כי הכנתי גם מרק אני אוהבת כשיש מבחר ואנשים יכולים לבחור ויש כאלה שלוקחים את שתי המנות, איזה כיף 🙂

20 קציצות

מרכיבים:

500 ג’ דניס טחון טרי
2 בצלים
תפוח אדמה בינוני
ביצה
כפית שום כתוש
2 כפות עדשים אדומות
פטרוזיליה
כוסברה
פלפל שחור גרוס
3/4 כף א. מרק

רוטב:
בצל
4 שיני שום
פלפל ירוק חריף
עגבניה
2 כוסות מים
2 כפות רסק עגבניות
כפית סוכר
כפית פפריקה מרוקאית
שליש כפית כמון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • תפריט לארוחת ראש השנה 2021

    אני רוצה לומר לכם שאני מתרגשת תקופת החגים מגיעה וזה אומר בישולים מפה ועד הודעה חדשה איזה כיף.
    לפני ראש השנה אני מכינה תפריט בשביל להקל על הגולשים וגם לעשות קצת סדר למי שרוצה חיים קצת יותר קלים במטבח. קבלו תפריט מסודר לפי מנות ראשונות ועד המתוקים, קחו רעיונות תבנו לכם תפריט מסודר  לארוחת ראש השנה.
    לא משנה מה שתכינו העיקר להכין מכל הלב והנשמה וכל השאר יסתדר בעצמו. יאללה מתחילים.

     

  • עוגת דבש ב 5 דקות הכנה

    איזה כיף ראש השנה בדרך ושוב מדברים על עוגות דבש והפעם אני מביאה את אחת מעוגות הדבש הכי קלות שיש, ללא מיקסר כל העוגה נעשית בערבוב ידני, לא צריך תחליפים כי העוגה הזאת פרווה ומצרכים שיש לכל אחד בבית.
    בכל העוגה הזאת יש ביצה אחת איך זה יכול להיות ? עוגת אינגליש קייק עם ביצה אחת ולא צריך יותר.
    חסכתי בכלים בסך הכל קערה אחת וזהו לקח לי חמש דקות להכין והעוגה נכנסה לתנור. יש יותר טוב מזה ?
    תנו לי רק עוגות כאלה שלא עובדים קשה והתוצאה נהדרת. עוגה דבש רכה משגעת מזכירה את העוגות דבש של פעם של הסבתות. תכירו את הלהיט הלהיט החדש של ראש השנה, עוגת דבש פרווה בחמש דקות הכנה.

    אינגליש קייק

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

הכנות:

1.  לשים בסיר שתי כוסות מים להרתיח ולהכניס את העדשים, לבשל 15 דקות ולסנן.

2. לחתוך את הבצלים לקוביות , לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא זהוב ולהעביר לקערה, לקצוץ שליש חבילת פטרוזיליה ושליש חבילת כוסברה ולהוסיף לבצל, את התפוח אדמה לגרד ולהוסיף לדג יחד עם העדשים ושאר המצרכים.

3. להכין קציצות קטנות ולקרר כשעה.

4. הכנת הרוטב:
לחמם מחבת עם שתי כפות שמן לחתוך את הבצל לקוביות והפלפל לקוביות את השום לפרוס דק, לטגן את הבצל ברגע שהוא מתחיל להזהיב להוסיף את השום והפלפל לטגן כשתי דקות תוך כדי בחישה.

5. לגרד את העגבניה להוסיף מים סוכר ותבלינים, לבשל כ 20 דקות.

*6. להוסיף את הקציצות לבשל 20 דקות מכוסה חלקית, מידי פעם לנער בעדינות את הסיר.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין בלי העדשים, אפשר לוותר על הפלפל החריף, אפשר להשתמש באיזה דג שאוהבים חשוב שיהיה טרי.

הרשם
עדכן
54 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

יצא מעולה! מכינה היום פעם שנייה

היי ניקי
האם צריך לבשל את העדשים לפני שאני מכניסה אותם לתערובת?

ואו יצא טעיםםם קציצות רכות וחריפות. שמתי אמנון קפוא הוספתי 2 כפות קמח לבלילה , במקום תפוא – בטטה. יצא אש תודה רבה!

היי ניקי. האם אפשר להשתמש ב 2 כפות קינואה במקום עדשים?

היי ניקי, מה שלומך?
ברוב המקומות, בהם טעמתי קציצות דגים, יש לקציצות טעם וריח לוואי, כך שאני לא מסוגלת לאכול אותן, למרות שאני מאוד אוהבת. מה עושים על מנת שזה לא יקרה?
תודה

אני מכינה את כל המתכונים הנפלאים של ניקי ללא אבקת מרק מטעמי בריאות

היי, הכנתי אתמול בלי עדשים, עם פילה נסיכה מופשר
אז הוספתי קצת קמח
מהאני אגיד לך… כל הסיר התחסל וגם הילדים הבררנים שביניהם אכלו הכל!!
רוצו להכין!!!