יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים מנות ראשונות מתכוני דגים מתכונים לסוכות מתכונים לראש השנה

קציצות דגים עם עדשים ברוטב חריף

29 אוגוסט 2018
(Visited 10,844 times, 1 visits today)
קציצות דגים עם עדשים ברוטב חריף

קציצות דגים עם עדשים ברוטב חריף

אני אוהבת להשקיע כשאני מארחת, מצרכים טובים יתנו לי תוצאה יותר טובה, איכותית, טעם טוב יותר.
אצלי דגים נחשב מנה ראשונה קלאסית, הלכתי על דניס זה שדרג את המנה ברמות דניס הוא דג מעולה. הוספתי עדשים, הרבה בצל וחריף כמובן כי רציתי רוטב חריף שיתאים לחלת הדבש.
הסתכלתי על הסיר המלא והתלהבתי איזה ריחות טובים היו במטבח. הכנסתי מלא בצל השום הורגש. היו לי שתי מנות ראשונות כי הכנתי גם מרק אני אוהבת כשיש מבחר ואנשים יכולים לבחור ויש כאלה שלוקחים את שתי המנות, איזה כיף 🙂

20 קציצות

מרכיבים:

500 ג’ דניס טחון טרי
2 בצלים
תפוח אדמה בינוני
ביצה
כפית שום כתוש
2 כפות עדשים אדומות
פטרוזיליה
כוסברה
פלפל שחור גרוס
3/4 כף א. מרק

רוטב:
בצל
4 שיני שום
פלפל ירוק חריף
עגבניה
2 כוסות מים
2 כפות רסק עגבניות
כפית סוכר
כפית פפריקה מרוקאית
שליש כפית כמון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • חזה עוף עם קישואים וגזר

    אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
    מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
    רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
    לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ’ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
    הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

    3 מנות

  • לחמג’ון מאפה בשר עם ירקות

    מאפה טעים להפליא! פשוט להכנה והתוצאה יפהפייה, מוכנים להתאהב ?
    שילבתי במתכון אחד שני דברים שאני מאוד אוהבת, בשר טחון ושמרים ואיזה שילוב מופלא זה השניים.
    אני בעד לפתוח את סוף השבוע עם מאפי שמרים ובשר קצת ירקות עם מלא טעמים טובים והבשר מורגש בכל ביס.
    אני אפילו קוראת לזה נישנוש הקטנים האלה בגודל 2 ביסים והם נעלמים במהירות. זה סוג של מאפים אישיים.
    ערימה גדולה באמצע השולחן שימו לב איך היא נעלמת, תגישו עם טחינה טובה ליד, סלט ירקות ואל תשכחו מאיפה לקחתם את המתכון 🙂

     

    30 יחידות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

הכנות:

1.  לשים בסיר שתי כוסות מים להרתיח ולהכניס את העדשים, לבשל 15 דקות ולסנן.

2. לחתוך את הבצלים לקוביות , לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא זהוב ולהעביר לקערה, לקצוץ שליש חבילת פטרוזיליה ושליש חבילת כוסברה ולהוסיף לבצל, את התפוח אדמה לגרד ולהוסיף לדג יחד עם העדשים ושאר המצרכים.

3. להכין קציצות קטנות ולקרר כשעה.

4. הכנת הרוטב:
לחמם מחבת עם שתי כפות שמן לחתוך את הבצל לקוביות והפלפל לקוביות את השום לפרוס דק, לטגן את הבצל ברגע שהוא מתחיל להזהיב להוסיף את השום והפלפל לטגן כשתי דקות תוך כדי בחישה.

5. לגרד את העגבניה להוסיף מים סוכר ותבלינים, לבשל כ 20 דקות.

*6. להוסיף את הקציצות לבשל 20 דקות מכוסה חלקית, מידי פעם לנער בעדינות את הסיר.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין בלי העדשים, אפשר לוותר על הפלפל החריף, אפשר להשתמש באיזה דג שאוהבים חשוב שיהיה טרי.

הרשם
עדכן
50 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ואו יצא טעיםםם קציצות רכות וחריפות. שמתי אמנון קפוא הוספתי 2 כפות קמח לבלילה , במקום תפוא – בטטה. יצא אש תודה רבה!

היי ניקי. האם אפשר להשתמש ב 2 כפות קינואה במקום עדשים?

היי ניקי, מה שלומך?
ברוב המקומות, בהם טעמתי קציצות דגים, יש לקציצות טעם וריח לוואי, כך שאני לא מסוגלת לאכול אותן, למרות שאני מאוד אוהבת. מה עושים על מנת שזה לא יקרה?
תודה

אני מכינה את כל המתכונים הנפלאים של ניקי ללא אבקת מרק מטעמי בריאות

היי, הכנתי אתמול בלי עדשים, עם פילה נסיכה מופשר
אז הוספתי קצת קמח
מהאני אגיד לך… כל הסיר התחסל וגם הילדים הבררנים שביניהם אכלו הכל!!
רוצו להכין!!!

הי ניקי
אם יש לי דג אמנון קפוא, זה בסדר???
כמה חתיכות לטחון??

יאוו זה נראה טעים אששש
מדגדג לי כבר באצבעות להכין…
אכין מחר ואעדכן איך יצא.
ניקי היקרה תודה רבה על הכל!