כרובית מוקפצת עם ירקות
איזה כיף אני אוהבת כשיוצאים לי דברים טובים, מתכונים קלים זה אני.
בדרך כלל אני מכינה ירקות מוקפצים עם אורז או פסטה זה הרגל של שנים הפעם הלכתי על משהו שונה רציתי שיהיו לי נטו ירקות בצלחת בלי שום תוספת אחרת. פחות פחמימות להכניס לגוף כגון פסטה אורז או פתיתים וזאת הזדמנות נהדרת להכניס לילדים ירקות, הכרובית הזאת זה פטנט נהדר היא ממש נראית כמו אורז.
מה שיפה כאן שההכנה מהירה בלי יותר מידי התעסקויות, כל כך התלהבתי מזה שצילמתי כל הדרך.
יצא טעים ואפילו יותר מזה שתבינו אני לא עמדתי בפיתוי זה היה יותר מידי טעים 🙂 מסוג המנות שאפשר לאכול בכיף והרבה.
3 מנות
מרכיבים:
2 כוסות פתיתי כרובית של סנפרוסט (קפואים)
3 גזרים
1.5 כוסות אפונה וגזר
בצל
2 שיני שום
כף סילאן
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לפני שמתחילים לשים את פתיתי הכרובית בקערה לכסות במים חמים (לא רותחים) ולהמתין 10 – 15 דקות, לסנן את המים ולסחוט טוב את הכרובית מהמים.
2. לחמם מחבת עם 2 כפות שמן, לחתוך את הגזר למקלות קצרים, להוסיף לשמן ולטגן על אש גבוהה כשתי דקות.
3. לחתוך את הבצל לקוביות להוסיף לגזר לשתי דקות טיגון תוך ערבוב, את השום לפרוס ולהוסיף לבצל לטיגון קצר עד הזהבה.
4. להוסיף את האפונה והגזר להקפיץ כשתי דקות ולהוסיף את פתיתי הכרובית, להקפיץ 2 – 3 דקות להוסיף סילאן ומלח דקה על האש ולהוריד.
כדאי לדעת ש…
אפשר להכין את המתכון יום מראש ולשמור במקרר.
**הפוסט נכתב בשיתוף חברת תנובה**