יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים מנות עיקריות תבשילי עוף קלים

עוף עם ירקות בסיר

1 יולי 2020
(Visited 24,209 times, 1 visits today)

עוף עם ירקות בסיר

אני מכינה המון מתכונים אפשר לומר אפילו בכמויות, אחרי כל זה אני תמיד אוהבת לחזור לבסיס תנו לי עוף עם ירקות בסיר כזה שיש המון רוטב.
העוף יוצא משגע בטעם שלו והירקות רכים. מסוג התבשילים שאני אוהבת להכין יום מראש שיספוג אפילו עוד יותר את הטעמים.
אפשר לשחק עם זה איך שרוצים יותר תפוחי אדמה, פחות גזרים, לא אוהבים פטריות (יש דבר כזה ?) תורידו.
יש כאן סיר שנותן לי ארוחת שלמה. אפשר להגיש עם קוסקוס או אורז בסמטי מומלץ לשפוך מעל מנה נדיבה מהירקות עם הרוטב.
מתכונים שאמא מכינה ואין כמו אוכל של אמא קונה אותי כל פעם מחדש.

מרכיבים:

בצל
3 שיני שום
7 שוקיים
2 גזרים
3 תפוחי אדמה
10 פטריות שמפיניון
כף גדושה רסק עגבניות
כפית סוכר
כפית מלאה פפריקה מרוקאית
3/4 כפית גריל עוף
1/3 כפית פלפל צ’ילי גרוס
2 – 3 כוסות מים
2 עלי דפנה
כף מלאה א. מרק
פלפל שחור גרוס

אולי תאהב גם את...♥

  • חזה עוף עם קישואים וגזר

    אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
    מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
    רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
    לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ’ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
    הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

    3 מנות

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • לחמג’ון מאפה בשר עם ירקות

    מאפה טעים להפליא! פשוט להכנה והתוצאה יפהפייה, מוכנים להתאהב ?
    שילבתי במתכון אחד שני דברים שאני מאוד אוהבת, בשר טחון ושמרים ואיזה שילוב מופלא זה השניים.
    אני בעד לפתוח את סוף השבוע עם מאפי שמרים ובשר קצת ירקות עם מלא טעמים טובים והבשר מורגש בכל ביס.
    אני אפילו קוראת לזה נישנוש הקטנים האלה בגודל 2 ביסים והם נעלמים במהירות. זה סוג של מאפים אישיים.
    ערימה גדולה באמצע השולחן שימו לב איך היא נעלמת, תגישו עם טחינה טובה ליד, סלט ירקות ואל תשכחו מאיפה לקחתם את המתכון 🙂

     

    30 יחידות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. לקצוץ את הבצל והשום, לחמם סיר עם 2 כפות שמן את הבצל לטגן עד שמזהיב קלות, להוסיף את השום ולטגן כדקה ולהניח מעל את השוקיים.

2. להוסיף רסק, סוכר, תבלינים, עלי דפנה ולהוסיף מים עד 3/4 גובה, לכסות ולבשל 20 דקות.

3. לחתוך את הירקות לקוביות את הפטריות לפרוס לפרוסות, להכניס הכל לסיר לנער קצת שישקע ברוטב ולבשל עוד כשעה מכוסה, להוריד את המכסה ולבשל עוד חצי שעה.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יומיים מראש ולשמור במקרר, אם אין עלי דפנה שימו כפית שטוחה כורכום, אם רוצים קצת מתיקות 2 כפות סילאן או דבש.

תבשיל מגוון המכיל שוקי עוף- חלבון איכותי שמספק לנו ברזל, ויטמין 12 ואבץ החשוב לתפקוד המערכת החיסונית ולתהליכי גדילה והתפתחות תקינים של הגוף.
בצירוף של הרמוניית ירקות במגוון צבעים- הגזר הכתום, תפוח האדמה והפטריות הלבן, רסק העגבניות- האדום. לכל אחד מחומרי הצבע השונים של הירקות והפירות תרומה ייחודית לבריאותנו, לכן חשוב לשלב ולגוון בהם כמה שיותר.
התבשיל כולו מכיל 10 יחידות אנרגיה (יחידה= כ100 קלוריות)
אם אוכלים ממנו 4 איש, מתקבלת מנה של 250 קלוריות לסועד. עכשיו נשאר רק להוסיף את הפחמימה ליד- אורז, קוסקוס, בורגול.. ולקבל ארוחה צבעונית, מאוזנת  ונהדרת.

עוף עם ירקות בסירעוף עם ירקות בסירעוף עם ירקות בסיר

הרשם
עדכן
59 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי אפשר לשלב גם אפונה?

הי ניקי, נראה נפלא!
האם חתיכות גסות של כרוב סגול יוכלו להשתלב?
תודה רבה!

היי ניקי -מה אפשרי לשים במקום פלפל צילי גרוס? רוצה להכין עבור נכדיי ומפחדת שיצא חריף..תודה

היי ניקי, אפשר להוסיף בטטות?
אם כן מתי

היה טעים מאד. תבשיל משביע ומנחם.

מתכון מצויין, מה אפשר לשים במקום רסק עגבניות?

שלום אפשר להשתמש בבקשה בבצל קפוא? אם כן איך?