עוף עם ירקות בסיר
אני מכינה המון מתכונים אפשר לומר אפילו בכמויות, אחרי כל זה אני תמיד אוהבת לחזור לבסיס תנו לי עוף עם ירקות בסיר כזה שיש המון רוטב.
העוף יוצא משגע בטעם שלו והירקות רכים. מסוג התבשילים שאני אוהבת להכין יום מראש שיספוג אפילו עוד יותר את הטעמים.
אפשר לשחק עם זה איך שרוצים יותר תפוחי אדמה, פחות גזרים, לא אוהבים פטריות (יש דבר כזה ?) תורידו.
יש כאן סיר שנותן לי ארוחת שלמה. אפשר להגיש עם קוסקוס או אורז בסמטי מומלץ לשפוך מעל מנה נדיבה מהירקות עם הרוטב.
מתכונים שאמא מכינה ואין כמו אוכל של אמא קונה אותי כל פעם מחדש.
מרכיבים:
בצל חתוך לקוביות קטנות
3 שיני שום חתוך קטן
קילו כנפיים חצויות
2 גזרים / 2 כוסות שעועית ירוקה קפואה
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
10 פטריות שמפיניון / 3 עגבניות
כף גדושה רסק עגבניות
כפית סוכר
כפית מלאה פפריקה מרוקאית
3/4 כפית גריל עוף
1/3 כפית פלפל צ'ילי גרוס
2 כוסות מים
2 עלי דפנה
כף מלאה א. מרק
3/4 כפית פלפל שחור
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים לסמן איקס בתחתית כל עגבניה
1. לקצוץ את הבצל והשום, לחמם סיר עם 2 כפות שמן את הבצל לטגן עד שמזהיב קלות, להוסיף את השום ולטגן כדקה ולהניח מעל את השוקיים.
2. להוסיף רסק, סוכר, תבלינים, עלי דפנה ולהוסיף מים עד 3/4 גובה, לכסות ולבשל 20 דקות.
3. לחתוך את הירקות לקוביות את הפטריות לפרוס לפרוסות, להכניס הכל לסיר לנער קצת שישקע ברוטב ולבשל עוד כשעה מכוסה, להוריד את המכסה ולבשל עוד חצי שעה.
כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יומיים מראש ולשמור במקרר, אם אין עלי דפנה שימו כפית שטוחה כורכום, אם רוצים קצת מתיקות 2 כפות סילאן או דבש.
התבשיל כולו מכיל 10 יחידות אנרגיה (יחידה= כ100 קלוריות)
אם אוכלים ממנו 4 איש, מתקבלת מנה של 250 קלוריות לסועד. עכשיו נשאר רק להוסיף את הפחמימה ליד- אורז, קוסקוס, בורגול.. ולקבל ארוחה צבעונית, מאוזנת ונהדרת.