בטטות אפויות בדבש וסויה
זאת הדרך הכי קלה וטעימה לאפות בטטות וזה יוצא מעולה, הן לא צריכות יותר מידי דברים בשביל לקבל טעם נהדר, חום גבוה ותנו לתנור לעשות את הקסם שלו, מתכון שאי אפשר ליפול איתו וכשיש אורחים זה בכלל חגיגה.
הן יוצאות שחומות חרוכות, נימוחות מתקתקות, מקורמלות עם נגיעות של צ'ילי מתוק רק מלקרוא את זה בא לי להכין שוב.
מנת ירקות נטו למי שמחפש תוספת בלי לעבוד קשה.
מתחסלות ישר מהתבנית איזה כיף שיש כאלה מתכונים טובים וקלים שבכלום עבודה נותנים תוספת נהדרת.
5 – 6 מנות
מרכיבים:
6 – 7 בטטות
60 מ"ל שמן (רבע כוס)
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות סילאן / דבש
2 כפות רוטב סויה
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. מחממים תנור ל 220 מעלות.
2. מקרצפים את הבטטות עם סבון ולשטוף היטב במים, להקפיד להוריד את כל החול מהקליפה. כל בטטה לחלק לארבעה חלקים.
3. להוסיף לבטטות את השמן, סויה, סילאן ורוטב צ'ילי מתוק לערבב טוב עם הידיים שהבטטות יספגו טוב את הטעמים.
4. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ולהניח מעל את הבטטות כשהצד החתוך כלפי מטה ולתבל עם מלח פלפל.
5. לאפות כ 45 דקות הבטטות מזהיבות קלות, מריחות נהדר.
לטרוף!
אני תמיד מחפשת מה לעשות עם בטטה, הירק הזה מקסים אותי הצבע שלו משגע. כל פעם שיש לי כמות גדולה של בטטות (תודה לאמא שלי) אני בדרך כלל אכניס אותן לתנור. הטעם של בטטות אפויות מדהים!
אם אני צריכה לבחור תוספת קלה (ממש קלה) אני הולכת על בטטות.
איזה צבע מדליק! כבר עושה חשק להכין משהו טעים.
כשאני מוסיפה לבטטות רוטב צ'ילי מתוק, סילאן וכמובן נגיעות של סויה מתרחש קסם, זאת מרינדה נהדרת לבטטות בתנור.
השילוב של הבטטות עם הסילאן זה אחד השילובים הכי קלאסיים שיש.
מה הכי קורץ כאן זה קלות ההכנה, אין לכם 5 דקות ? כולה 5 דקות הכנה משם תנו לתנור לעשות העבודה.
תגידו שזה לא המראה הכי יפה שראיתם, החריכה הקלה של הבטטות, הצבע הנהדר והריח ואפילו עדיין לא הפכתי את הבטטות. המתקתקות הורסת! אין כמו בטטות אפויות.
מבט מהצד להראות שהוא גם נראה טוב ולא החלק העליון והתחתון. עבה בשרני כל מה שנותר זה לקחת ביס או לגנוב עוד צילום אחד.
התאפקתי והתאפקתי הגיע הזמן לטעום, כמה אפשר לחכות ?