קציצות ופתיתים בסיר אחד

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
קציצות ופתיתים בסיר אחד

קציצות ופתיתים בסיר אחד

לכל אמא יש את הקומבינות שלה במטבח, לכולנו יש ימים שאנחנו עסוקים הזמן בורח לאן הוא נעלם ? אני מסתכלת על השעון עוד מעט הילדים כאן ולא הכנתי כלום. בזמנים כאלה אני נעזרת בהכנות מראש.
אחד הדברים שמאוד חביבים עליי זה להקפיא קציצות אני מכינה כמות מטגנת ומקפיאה, כמובן שאפשר להקפיא בלי טיגון רק להקפיד שהבשר יהיה טרי.
כל מה שנותר לי להכין את הרוטב להוסיף קציצות ואת הפתיתים, לקח לי 20 דקות בערך ויצא נהדר.
יש משהו בארוחות בסיר אחד שזה קסם הכל מקבל את הטעמים הטובים, הפתיתים סופגים את הרוטב, הקציצות נותנות את הטעם הנהדר שלהן.
אני אומר לכם בשקט שהמתכונים האלה שמגיעים מחוסר זמן הם המתכונים שהילדים הכי אוהבים לאכול.

4 מנות

מרכיבים:

500 ג’ בשר טחון / עוף טחון
גזר
בצל
כפית פפריקה
כף א. מרק
1/3 כפית פלפל שחור
מלח (לא בטוח שצריך)

הרוטב:
בצל
כף שטוחה סוכר חום דמררה
עגבניה
כפית רסק עגבניות
כף  פפריקה מתוקה
כף סילאן
4.5 כוסות מים
כף א. מרק
1/3 כפית פלפל שחור
מלח (לא בטוח שצריך)

כוס וחצי פתיתים

הכנות:

1. לגרד את הירקות לערבב את מצרכי הקציצות להכין כדורים קטנים ולקרר חצי שעה.

2.  הכנת הרוטב: לחתוך את הבצל לקוביות קטנות, לחמם סיר עם 2 כפות שמן ולטגן את הבצל עד שהוא מזהיב קלות, להוסיף את הסוכר ולערבב עד שהסוכר נמס. לגרד את העגבניה ולהוסיף לבצל יחד עם הרסק והתבלינים.

3. להוסיף 2.5 כוסות מים לבשל חמש דקות להוסיף את הקציצות לכסות חלקית ולבשל כ 25 דקות.

*אפשר לטגן את הקציצות  מראש ואז להוסיף לרוטב, זמן בישול כ 15 דקות, תורידו חצי כוס מים מההתחלה.

*4 להוסיף את הפתיתים ושארית המים להרתיח לכסות לבשל חמש דקות להשאיר מכוסה עוד 10 – 15 דקות.

15080 צפיות 18 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

קציצות ופתיתים בסיר אחדקציצות ופתיתים בסיר אחדקציצות ופתיתים בסיר אחד

גולשים מכינים וממליצים:

רינת : “ניקי היקרה,הלוואי והיו מילים לתאר כמה יצא טעים 3 גברים ובינהם גבר קטנצ’יק בן שנה וחצי אם היו יכולים היו אוכלים את הצלחות פשוט טעים טעים תודה רבה(=”

סמדר : “התבשיל בטעם מהמם ובפשטות של צ’יק צ’ק, קטנים כגדולים התענגו, יישר כוח כל הכבוד לך!!!”

מיכל : סרבן האוכל המושבע הקטן שלי אכל מהתבשיל ומלמל לעצמו
I love this dinner
מכיון שלא האמנתי למשמע אזני ניסיתי לבקש ממנו לחזור על מה שאמר בתחילה הוא ניסה להכחיש אבל בסוף התרצה והודה ש…טעים לו!
תודה על שעזרת לי להאמין שיש תקוה והוא יאכל בסוף בלי לגרום לי שערות לבנות .

 עדי : ניקי היקרה, ראשית, ברכות על האתר החדש- הוא מקסים. שנית, אני מעריצה גדולה של האתר. המתכונים שלך משמשים אותי רבות.
הכנתי אתמול את המתכון הנ”ל…הילדים שלי (שהם יחסית קטנים) טרפו ורצו עוד…תודה רבה על המתכונים שאת משתפת!!

אפרת : וואו!! איך שראיתי את המתכון רצתי למקפיא להוציא את הבשר הטחון.. התוצאה מעולה!! הקטנה חיסלה את כל הצלחת!!! אין ספק שהמתכון הזה הולך לככב אצלנו!! תודה!

נעמי : “תודה ניקי, יצא מעולה!”

הדר : “אחד המתכונים האהובים עליי! הכנתי הרבה פעמים ואף פעם לא נמאס לאכול!”

391
תגובות

  הרשם  
עדכן
כרמית

רציתי להכין קציצות בשר טחון, הפשרתי, ועכשיו אני מגלה שאין לי בצל, מה עושים??
יש לך רעיון למשהו שהבצל לא קריטי שם?? תודה מראש

מיכל

היי ניקי. מתכונים פשוט מעוליםםם. רציתי לשאול אם הגזר והבצל בתוך הקציצות יספיקו להתרכך בזמן הבישול?

גילה

וואוו!!! יצא מושלםםםם!!! הכנתי מעיסת קציצות קפואה שהיתה לי(גם מתכון שלך) ותוך כלום זמן היתה ארוחה!! יאמממי

בת שבע

השתמשתי בטעות בבשר בקר טחון, יצא בסדר?
האם צריך או כדאי להוסיף ביצה?

חיה

הי ניקי
תודה על מתכונים מושלמים!
הבן שלי רגיש לגלוטן. יש לך מתכון כזה עם אורז?
תודה ויום טוב

שרית כהן

ניקי יקרה,
אין על המתכונים שלך.
שאלה: אם אין לי סילאן עם מה אני יכולה להחליף.

1 25 26 27