אורז עם עדשים בסיר אחד
מאז שהכרתי את הבסמטי התאהבתי אין על האורז הזה ברגע שמתחילים קשה לעבור לאורז אחר.
התחלתי לשדך לבסמטי דברים ואחד הדברים הטובים והבריאים להכין עם אורז זה עדשים.
תנו לי לאכול עדשים כל יום ועדיין זה לא יספיק, תבשילים, מרקים מה לא הכנתי עם עדשים, אפילו לביבות אפויות.
רציתי להכין תוספת אחת אבל שנותנת לי הכל תוספת משביעה שממלאת את הבטן, הוספתי ירקות שמבחינתי זה חובה ויצא לי סיר מלא בכל טוב.
התוספת הזאת נהדרת ליד בשר ואפילו בפני עצמה היא עושה את העבודה.
הכל בסיר אחד אחד בלי בישול של העדשים מראש אלא העדשים מתבשלות יחד עם האורז והירקות, לקח לי 5 דקות להכניס הכל לסיר ומשם כבר השארתי לכיריים לעשות את השאר.
עכשיו אפשר להתחיל לטעום פה ושם 🙂
4 מנות
מרכיבים:
כוס עדשים ירוקות / שחורות
בצל בינוני
3 שיני שום
2 גזרים
7 – 8 פטריות שמפיניון
כוס אפונה וגזר (מהקפואים)
כוס אורז בסמטי
2 כוסות מים
3/4 כפית כורכום
חצי כפית כמון
כף א. מרק (מעט יותר) / כפית מלח
פלפל שחור גרוס
הכנות:
1. להשרות את העדשים כשעה במים ולסנן.
2. לחתוך את הבצל, פטריות והגזר לקוביות, את השום לפרוס דק. לחמם סיר עם 2 כפות שמן לטגן את הגזר כדקה, להוסיף את הבצל והשום לטגן עוד כדקה שתיים ולהוסיף את הפטריות האפונה והגזר והעדשים.
3. להוסיף תבלינים, אורז ומים להרתיח לכסות להנמיך את האש ולבשל 30 דקות להשאיר מכוסה 15 דקות.
אורז פרסי / יסמין בישול 18 דקות להשאיר סגור 10 דקות, עדשים לבשל במים רותחים 15 דקות.
תבשיל המכיל דגנים (האורז) וקטניות (העדשים), השילוב הקסום הזה יוצר חלבון מלא שהוא שווה ערך מבחינה תזונתית לחלבון מן החי. כל התבשיל מכיל כ1,700 קלוריות, בחלוקה ל4 מנות בכל מנה יש 425 קלוריות, תוסיפו סלט או ירק מוקפץ ליד וקיבלתם ארוחה צמחונית מעולה.
אם אתם רוצים להשתמש במתכון כמנת התוספת בארוחה, אני ממליצה לחלק את התבשיל ליותר מנות- 5-6 מנות ולהוסיף לידו נתח דג, בשר, חזה עוף או קציצות.