יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים מתכוני אורז מתכוני ירקות - צמחוני תוספות

אורז עם עדשים בסיר אחד

28 יולי 2021
(Visited 17,166 times, 26 visits today)

אורז עם עדשים בסיר אחד

מאז שהכרתי את הבסמטי התאהבתי אין על האורז הזה ברגע שמתחילים קשה לעבור לאורז אחר.
התחלתי לשדך לבסמטי דברים ואחד הדברים הטובים והבריאים להכין עם אורז זה עדשים.
תנו לי לאכול עדשים כל יום ועדיין זה לא יספיק, תבשילים, מרקים מה לא הכנתי עם עדשים, אפילו לביבות אפויות.
רציתי להכין תוספת אחת אבל שנותנת לי הכל תוספת משביעה שממלאת את הבטן, הוספתי ירקות שמבחינתי זה חובה ויצא לי סיר מלא בכל טוב.
התוספת הזאת נהדרת ליד בשר ואפילו בפני עצמה היא עושה את העבודה.
הכל בסיר אחד אחד בלי בישול של העדשים מראש אלא העדשים מתבשלות יחד עם האורז והירקות, לקח לי 5 דקות להכניס הכל לסיר ומשם כבר השארתי לכיריים לעשות את השאר.
עכשיו אפשר להתחיל לטעום פה ושם 🙂

4 מנות

מרכיבים:

כוס עדשים ירוקות / שחורות
בצל בינוני
3 שיני שום
2 גזרים
7 – 8 פטריות שמפיניון
כוס אפונה וגזר (מהקפואים)
כוס אורז בסמטי
2 כוסות מים
3/4 כפית כורכום
חצי כפית כמון
כף א. מרק (מעט יותר) / כפית מלח
פלפל שחור גרוס

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק ירקות עם אורז

    מה שהכי יפה במרק הזה שהוא ארוחה שלמה, אכלתי קערה ממנו וזה הספיק לי תראו כמה דברים טובים ירקות בצל, גזר, תפוח אדמה ואורז בסמטי שנותן את הטאצ' הסופי, לא הפסקתי לטעום ככה בקטנה פה ושם.
    זה כל כך טעים לאכול מרק ירקות עם אורז מנה עיקרית ותוספת הכל בקערה אחת ואתם יודעים מה מבחינתי זה יכול להיות גם בקיץ דברים טובים אפשר לאכול כל השנה ולא רק בחורף.
    בכל זאת רוצים להוסיף משהו ליד ? מקלות בצל (טעים ברמות!) סלט עגבניות חריף כמו בפלפליות (ממכר)
    ולביבות לא משנה הסוג, יופי של ארוחה קלה ולא קשה להכנה.

    4 מנות

  • מרק אפונה

    קסם של מרק כמה פשוט כמה טעים והבונוס במרק הזה שאפשר להכין אותו יום קודם והוא רק משתבח בטעמו.
    איך שהתחילו הטיפות הראשונות של הגשם דיגדג לי בקצוות האצבעות להכין מרק אפונה זכרתי שיש לי אפונה יבשה במזווה משם זה כבר היה קלי קלות להכין את המרק, ללא השרייה של האפונה והכל נכנס לסיר אחד,
    5 דקות הכנה ו 30 דקות בישול ויש לי יאמי של מרק אפונה.
    תשמעו קוריוז בזמן בישול המרק דלת הבית נפתחת בפתאומיות בלי לדפוק השכן נכנס בריצה למטבח ואומר
    "אני חייב לצלם את המרק שאת מכינה לחבר שלי" מצלם ויוצא.
    כן נשארתי בשוק למספר רגעים אפילו לא הספקתי לומר כלום.

    3 מנות

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

הכנות:

1. להשרות את העדשים כשעה במים ולסנן.

2. לחתוך את הבצל, פטריות והגזר לקוביות, את השום לפרוס דק. לחמם סיר עם 2 כפות שמן לטגן את הגזר כדקה, להוסיף את הבצל והשום לטגן עוד כדקה שתיים ולהוסיף את הפטריות האפונה והגזר והעדשים.

3. להוסיף תבלינים, אורז ומים להרתיח לכסות להנמיך את האש ולבשל 30 דקות.

כדאי לדעת ש…
במידה ומשתמשים באורז פרסי / יסמין לשים כוס וחצי מים.

תבשיל המכיל דגנים (האורז) וקטניות (העדשים), השילוב הקסום הזה יוצר חלבון מלא שהוא שווה ערך מבחינה תזונתית לחלבון מן החי. כל התבשיל מכיל כ1,700 קלוריות, בחלוקה ל4 מנות בכל מנה יש 425 קלוריות, תוסיפו סלט או ירק מוקפץ ליד וקיבלתם ארוחה צמחונית מעולה.
אם אתם רוצים להשתמש במתכון כמנת התוספת בארוחה, אני ממליצה לחלק את התבשיל ליותר מנות- 5-6 מנות ולהוסיף לידו נתח דג, בשר, חזה עוף או קציצות.

אורז עם עדשים וירקותאורז עם עדשים וירקות

הרשם
עדכן
13 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

זה בסדר עם אורז עגול ?

היי ניקי, אפשר להכין במקום עם עדשים כתומות? ובלי פטריות?

יש לי אפונה וגזר ופטריות בשימורים
גם טוב?
או לוותר?

יצא טעים מאוד!!! תודה

בא לי רק אורז ועדשים.. הזמן בישול אחר?

אפשר לוותר על הפטריות