קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר
מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!
20 קציצות
מרכיבים:
600 ג' חזה עוף / פילה עוף
2 תפוחי אדמה
2 גזרים
בצל
שן שום
1/3 חבילת פטרוזיליה
ביצה
1/3 כוס קמח
כפית פפריקה מרוקאית
חצי כפית צ'ילי גרוס
חצי כפית גריל עוף
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
הכנות:
1. לבשל את התפוחי אדמה עד שהם רכים ולסנן. לקצוץ את הבצל והשום ולטגן עד הזהבה.
2. לקצוץ את החזה עוף או לחתוך כמה שיותר קטן, לגרד את התפוחי אדמה והגזרים גירוד גס ולהוסיף לחזה עוף, לקצוץ את הפטרוזיליה להוסיף לחזה עוף יחד עם שאר המצרכים.
3. להכין קציצות ולטגן משני הצדדים עד הזהבה.
4. למי שרוצה לאפות : לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להכין תבנית עם נייר אפייה משומן יפה לסדר את הלביבות ולאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.
חזה עוף או פילה הם החלקים היותר רזים של העוף. קציצות נהדרות המספקות לנו כמות יפה של חלבון רזה ואיכותי. בצירוף ירק ועשבי תיבול- זו הדרך הכי בריאה וטבעית להעשיר ולייצב קציצות. מבחינה קלורית, כ90 קלוריות לקציצה אפויה וכ120 לקציצה מטוגנת.