תבשיל כבד ותפוחי אדמה
אני מאוד אוהבת את הרוטב כאן הוא משגע, סמיך טעים מעולה עם חלה, הכבד נותן טעם נהדר והתפוחי אדמה רכים רכים. המתכון המושלם לארוחת צהריים, תוסיפו אורז וזה הכי טעים שיש. דרך אגב תיהיו נדיבים עם הבצל אתם לא תתחרטו.
מרכיבים:
500 ג' כבד
4 בצלים
3 שיני שום
3 תפוחי אדמה
2 – 3 כוסות מים
כף פפריקה מתוקה
כפית שטוחה גריל עוף
מעט פלפל שאטה טחון
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לחצות את הבצל ולפרוס אותו לפרוסות דקות, לשים במחבת 3 – 4 כפות שמן לטגן את הבצל תוך כדי בחישה עד שהוא מקבל צבע זהוב, לקצוץ את השום ולהוסיף לטיגון (איזה ריח מדהים נכון ?)
2. להוסיף את התבלינים לערבב קלות ולהוסיף את המים לבשל כשתי דקות, לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות קטנות ולהוסיף לרוטב, לבשל כ 20 דקות או שתפוחי האדמה רכים.
3. בינתיים לחצות את הכבדים לשניים ולהוסיף לרוטב, אם חסר נוזלים תוסיפו.
*4. לבשל כ 10 דקות מידי פעם לערבב.
כדאי לדעת ש…
מטעמי כשרות מומלץ לצלות את הכבד קודם.