תבשיל כבד ותפוחי אדמה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
תבשיל כבד ותפוחי אדמה

תבשיל כבד ותפוחי אדמה

אני מאוד אוהבת את הרוטב כאן הוא משגע, סמיך טעים מעולה עם חלה, הכבד נותן טעם נהדר והתפוחי אדמה רכים רכים. המתכון המושלם לארוחת צהריים, תוסיפו אורז  וזה הכי טעים שיש. דרך אגב תיהיו נדיבים עם הבצל אתם לא תתחרטו.

מרכיבים:

500 ג’ כבד
4 בצלים
3 שיני שום
3 תפוחי אדמה
2 – 3 כוסות מים
כף פפריקה מתוקה
כפית שטוחה גריל עוף
מעט פלפל שאטה טחון
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לחצות את הבצל ולפרוס אותו לפרוסות דקות, לשים במחבת 3 – 4 כפות שמן לטגן את הבצל תוך כדי בחישה עד שהוא מקבל צבע זהוב, לקצוץ את השום ולהוסיף לטיגון (איזה ריח מדהים נכון ?)

2. להוסיף את התבלינים לערבב קלות ולהוסיף את  המים לבשל כשתי דקות, לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות קטנות ולהוסיף לרוטב, לבשל כ 20 דקות או שתפוחי האדמה רכים.

3. בינתיים לחצות את הכבדים לשניים ולהוסיף לרוטב, אם חסר נוזלים תוסיפו.

*4. לבשל כ 10 דקות מידי פעם לערבב.

כדאי לדעת ש…
מטעמי כשרות מומלץ לצלות את הכבד קודם.

12045 צפיות 16 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

33
תגובות

  הרשם  
עדכן
רויטל

אם אני מוסיפה חריף (שאטה טחונה) לרוטב זה יכול להרוס?

אתי

היי ניקי.מה שלומך? שאלה..אני פשוט לא מבינה בזה..יש לי כבד שרשום עליו לא מוכשר. רשמת לצלות אותו מטעמי כשרות..איך צולים כד?מחבת על הגז זה נחשב צליה?

טליה

פעם ראשונה באתר ולא אוהבת לבשל, אך כן אוהבת את המרכיבים של המתכון הזה; חוץ מאבקת המרק (בגלל הנתרן). האם יש רעיון לחלופה כלשהי? תודה!

מרין

שלום ניקי,
סליחה על הבורות אבל איך בדיוק נעשית הצלייה של הכבדים ?
תודה רבה לך על כל המתכונים הנפלאים

אופק

היי ניקי ! האם אפשר להקפיץ את הכבד במחבת עם שמן בנקום לצלות אותו ?

אבי

היי ניקי
מה ההבדל בין צלייה לטיגון?
בנוסף,האת את יכולה לתת לי טיפ במה לתבלן כבד אם אני מעוניין לטגן במחבת ללא תוספות?

שם

שלום ניקי
נהנה מאוד מהאתר ומהמתכונים כל הכבוד.
האם מוסיפים את הכבדים לתוך הסיר עם המים? האם הכבדים לא יוצאים טפלים? (אני לא בהכרח שומר כשרות)