טבעות בצל פריכות ונחטפות!
הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂
3 – 4 מנות
מרכיבים:
חצי כוס קורנפלור
5 בצלים
3/4 כוס בירה לבנה
1/3 כוס מים
140 ג' קמח (כוס)
ביצה
חצי כף א. מרק או כפית מלח
פלפל שחור גרוס
לציפוי:
2 כוסות פירורי לחם
חצי כוס קורנפלור
חצי כוס שומשום
הכנות:
1. לחתוך את הבצלים ל 4 עיגולים עבים, כל עיגול לפרק לטבעות בסופו דבר דבר מקבלים המון טבעות / עיגולי בצל, לסדר את הטבעות על משטח ישר (כמה שאפשר) לפזר מעל את הקורנפלור ולהשאיר בצד בינתיים.
2. הכנת הבלילה:
לערבב את הבירה, מים, ביצה, קמח ולתבל.
3. הכנת הציפוי:
לערבב פירורי לחם, קורנפלור ושומשום.
4. לחמם מחבת / סיר עם שמן עמוק לטבול את הטבעות בבלילה לנער שאריות ולצפות. אפשר לעשות מספר טבעות בבת אחת או טבעת אחר טבעת. לטגן משני הצדדים עד הזהבה ולהוציא לנייר סופג.
כדאי לדעת ש…
אי אפשר לאפות, במידה ומכינים מראש זה מאבד את הפריכות.
טבעות בצל הן חולשה שלי, אפילו כדיאטנית שמודעת מאוד מבחינה קלורית ומשתדלת להפחית בטיגון. רק שמעתי את קול הפיצפוץ בסרטון וכבר בא לי לרוץ להכין. אבל.. שימו לב, הבסיס הוא אמנם בצל- ירק דל קלוריות, בריא ומהמם. יחד עם זאת, ברגע שציפינו אותו בביצה, קורנפלור ופירורי לחם וטיגנו אותו בשמן עמוק, הוא הופך לאחד הנישנושים היותר עתירי קלוריות. טבעת בצל אחת מכילה כ40 קלוריות, ומי יכול לעצור אחרי 2-3 טבעות?! ראו הוזהרתם: המתכון הזה לחזקים בלבד!