לחמעג'ון ב 15 דקות הכנה
אסור לי להכין כאלה מתכונים הסיכוי שזה יגיע לשולחן כל כך קלוש, למה אני אף לא לומדת שמתכונים כאלה צריך להכפיל ?
זה כמו נישנוש אי אפשר להפסיק לאכול. אחד המתכונים הכי פשוטים שיש מכלום מצרכים ויוצא מתכון נהדר.
בשר בקר טחון, קצת תבלינים והיו לי פיתות בהקפאה זהו לא צריך יותר כלום.
10 דקות התעסקות וזה נכנס לתנור, תקשיבו לי לא תאמינו כמה שזה טעים. הטעות היחידה שלי שזה בסך הכל 7 חתיכות וזה מתחסל מהר תחשבו להכפיל כמויות זה שווה את זה.
להגיש ליד ערימת צ'יפס, טחינה, סלט ירקות כמה שהחיים טובים וטעימים..
7 יחידות
מרכיבים:
7 פיתות
500 ג' בשר בקר טחון
בצל
3 שיני שום
1/4 חבילת פטרוזיליה
חצי כפית כורכום
חצי כפית גריל עוף
חצי כפית פפריקה גרוסה
1/3 כפית צ'ילי גרוס
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
מלח (לא בטוח שצריך)
שמן זית
ביצה טרופה
הכנות:
1. לחתוך את החלק העליון של הפיתות ולהשאיר שוליים, אני השתמשתי בקורצן גדול אין בעיה להשתמש בסכין ולחתוך את הפיתות.
2. לקצוץ את הבצל והשום, לטגן את הבצל עד שהוא שקוף להוסיף את השום ולטגן עוד כדקה ולהוריד מהאש.
3. לקצוץ את הפטרוזיליה לערבב עם הבשר להוסיף תבלינים, בצל לערבב לעיסה אחידה ולהכין 7 כדורים.
4. להבריש את הפיתות עם ביצה, להניח במרכז כל פיתה כדור לשטח ולמלא את הפיתה להכניס מתחת לדפנות כמה שאפשר, להבריש את הבשר עם ביצה טרופה ואת הדפנות של הפיתה עם שמן זית.
5. לחמם תנור ל 180 מעלות, להבריש את הבשר עם ביצה טרופה ואת הדפנות עם שמן זית לכסות ולאפות כ 40 דקות.
מאפה שמשלב בין הפחמימה שבפיתה לחלבון שבמילוי הבשר.
כמות הפחמימה הוקטנה משמעותית מכיוון שחותכים החוצה הרבה מהבצק של הפיתה- יתרון משמעותי. בשר בקר הוא אחד המקורות הטובים לברזל, עבור ילדים ומבוגרים. מבחינה קלורית כל יחידה של פיתה לחמעג'ון מכילה כ300 קלוריות. יחידה או שתיים של לחמעג'ון עם סלט ירקות גדול יהיו אחלה ארוחה. רוצים לחסוך בקלוריות? קבלו רעיון, כחלק מתפריט הרזיה אפשר להכין את המתכון עם פיתות קלות.