פרגיות ואורז בתנור

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

פרגיות ואורז בתנור

יש הרבה מתכונים שאני אוהבת אין הרבה מתכונים שאני מתלהבת מהם.
אפשר לחשוב בסך הכל פרגיות עם אורז אבל איזה טעים זה יוצא, הכל מתבשל בתבנית אחת אין צורך לטגן את הפרגיות או את האורז הכל נכנס ישר לתבנית.
אין כלים מיותרים התוצאה נהדרת! האורז כאן זה קסם הוא יוצא נפלא, יש משהו בשילוב עם הפרגיות שעושה פלאים לאורז.
אם אני צריכה לקרוא למתכון הזה בשם זה מתכון לאימהות עסוקות אני מכניסה לתנור ואחרי שעה יש לי ארוחת צהריים ללקק ת’אצבעות.

4 מנות

מרכיבים:

800 ג’ פרגיות חתוכות קטן

משרה:
כף מלאה פפריקה מתוקה מרוקאית
חצי כפית כורכום
5 כפות שמן
כף מלאה א. מרק
1/3 כפית פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

2 כוסות אורז בסמטי
3 כוסות מים רותחים
בצל בינוני
15 פטריות שמפיניון
2 כפיות מלח שטוחות

הכנות:

1. לתבל את הפרגיות ולהשרות כחצי שעה – שעה.

2. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות, לחתוך את הפטריות קטן, לחמם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב להוסיף את הפטריות לטגן כשתי דקות תוך כדי ערבוב.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות.

4. לשים את האורז בתחתית התבנית להוסיף את המלח מעל לשים את הפטריות והבצל ומעל לפזר את הפרגיות, להוסיף את המים הרותחים לכסות ולהכניס לתנור.

*5. לאפות 50 דקות לסגור את התנור להשאיר מכוסה 15 דקות נוספות.

Baked chicken thigh and rice recipe

55407 צפיות 56 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פרגיות עם אורז בתנור פרגיות עם אורז בתנורפרגיות עם אורז בתנור

גולשים מכינים וממליצים:

מירי : ניקייי,תודה רבה רבה!!!
זה יצא דליקטס 🙂 את באופן רישמי הגורו שלי באוכל…

לייאת : הי ניקי…
אחרי כל השאלות חזרתי לעדכן: מ-ד-ה-י-ם!!!
תודה על עוד מתכון מנצח ♥

אורלי : היי ניקי,
מתכון מעולה! הכנתי מספר פעמים והילדים חיסלו את כל הצלחת..הכנתי שוב עכשיו. אני מקווה שישאר להם משהו עד שיחזרו מבית הספר. ממש לא נעים , התחלתי לאכול פרגיות בבוקר 🙂 עכשיו מחכה לקינוח – עוגת התפוחים הנהדרת שלך בתנור.

שלומית : “יצא מווושלם. טעים ביותר. כולם במשפחה נהנו מאוד.”

355
תגובות

  הרשם  
עדכן
עדי

ניקי,
למה במתכון הזה אין צורך לבשל מעט את האורז לפני?

אורלי

היי ניקי,
מתכון מעולה! הכנתי מספר פעמים והילדים חיסלו את כל הצלחת..
הכנתי שוב עכשיו. אני מקווה שישאר להם משהו עד שיחזרו
מבית הספר. ממש לא נעים , התחלתי לאכול פרגיות בבוקר 🙂
עכשיו מחכה לקינוח – עוגת התפוחים הנהדרת שלך בתנור.
תודה ושבת שלום
אורלי

חן

האם אפשר לעשות עם חזה עוף במקום פרגיות?

עמית

ועוד שאלה.. האם אפשר להכין את המתכון מבלי להשתמש בנייר כסף?
תודה

עמית

היי ניקי, מתחשק לי להוסיף ירק כלשהו שהוא לא פטריות, יש המלצה? האם הבישול זהה?
שיהיה שבוע טוב
עמית

קרן

תודה על התגובה -אורז בסמטי הוא לא אורז מלא. אורז בסמטי הוא ארומטי ואיכותי ונחשב לאחד מסוגי האורז הבריאים ביותר לאכילה. הוא קל מאד לעיכול ועשיר בויטמינים ומינרלים.
מנסיוני הוא הרבה יותר טעים אך דורש יותר נוזלים בבישול ויוצא הרבה יותר טעים.
בכל מקרה התבשיל לפרגיות יצא ממש טעים, תודה!

קרן

היי ניקי, ניסיתי להכין את הפרגיות הן יצאו רכות ונהדרות אך האורז כמעט כלל לא התרכך למרות שכל הזמן הוספתי מים (הם התאדו כנראה כל הזמן), השתמשתי בקצת יותר מ-2 כוסות אורז בסמטי ובכ-4-5 כוסות מים. האם זה בגלל שבדקתי את התבנית כ-3 פעמים במהלך הזמן? המשכתי לבשל בתנור עד שעברה כשעה, ברבע שעה האחרונה הנמכתי מעט את החום. ואגב למה בתמונה האורז שלך אדום? את הפפריקה לא שמים רק על הפרגיות?

1 2 3 22