פרגיות ואורז בתנור

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

פרגיות ואורז בתנור

יש הרבה מתכונים שאני אוהבת אין הרבה מתכונים שאני מתלהבת מהם.
אפשר לחשוב בסך הכל פרגיות עם אורז אבל איזה טעים זה יוצא, הכל מתבשל בתבנית אחת אין צורך לטגן את הפרגיות או את האורז הכל נכנס ישר לתבנית.
אין כלים מיותרים התוצאה נהדרת! האורז כאן זה קסם הוא יוצא נפלא, יש משהו בשילוב עם הפרגיות שעושה פלאים לאורז.
אם אני צריכה לקרוא למתכון הזה בשם זה מתכון לאימהות עסוקות אני מכניסה לתנור ואחרי שעה יש לי ארוחת צהריים ללקק ת’אצבעות.

4 מנות

מרכיבים:

800 ג’ פרגיות חתוכות קטן

משרה:
כף מלאה פפריקה מתוקה מרוקאית
חצי כפית כורכום
5 כפות שמן
כף מלאה א. מרק
1/3 כפית פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

2 כוסות אורז בסמטי
3 כוסות מים רותחים
בצל בינוני
15 פטריות שמפיניון
2 כפיות מלח שטוחות

הכנות:

1. לתבל את הפרגיות ולהשרות כחצי שעה – שעה.

2. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות, לחתוך את הפטריות קטן, לחמם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב להוסיף את הפטריות לטגן כשתי דקות תוך כדי ערבוב.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות.

4. לשים את האורז בתחתית התבנית להוסיף את המלח מעל לשים את הפטריות והבצל ומעל לפזר את הפרגיות, להוסיף את המים הרותחים לכסות ולהכניס לתנור.

*5. לאפות 50 דקות לסגור את התנור להשאיר מכוסה 15 דקות נוספות.

Baked chicken thigh and rice recipe

65036 צפיות 90 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פרגיות עם אורז בתנור פרגיות עם אורז בתנורפרגיות עם אורז בתנור

גולשים מכינים וממליצים:

מירי : ניקייי,תודה רבה רבה!!!
זה יצא דליקטס 🙂 את באופן רישמי הגורו שלי באוכל…

לייאת : הי ניקי…
אחרי כל השאלות חזרתי לעדכן: מ-ד-ה-י-ם!!!
תודה על עוד מתכון מנצח ♥

אורלי : היי ניקי,
מתכון מעולה! הכנתי מספר פעמים והילדים חיסלו את כל הצלחת..הכנתי שוב עכשיו. אני מקווה שישאר להם משהו עד שיחזרו מבית הספר. ממש לא נעים , התחלתי לאכול פרגיות בבוקר 🙂 עכשיו מחכה לקינוח – עוגת התפוחים הנהדרת שלך בתנור.

שלומית : “יצא מווושלם. טעים ביותר. כולם במשפחה נהנו מאוד.”

384
תגובות

  הרשם  
עדכן
שוג

הייתי חייבת לחזור ולעדכן מתכון מצויין . מאמצת מעתה

עופרי

הי ניקי, מתה על המתכונים שלך.
רוצה להכין עם אורז מלא. אותה הכנה? כמובן שהשריתי את האורז.

מאיה

הי ניקי
האם ניתן להכין עם פתיתים?

ואצלי לא אוהבים פתרטריות. מה היית מציעה במקום?

רותם

הכנתי אתמול יצא ממש טעים
רק חלק מהאורז יצא קשה וזמן בישול לקח בערך שעה ורבע

רותם

האם אפשר להשרות את הפרגיות למשך הלילה?

דקלה

תודה ניקי על היענותך! לאחר 45 דקות לפתוח ולבדוק? כי ראיתי שכתבת למישהי לא לפתוח לאחר שאמרה שהאורז לא התבשל.
לגבי מלח, א.מרק ופלפל לא היו כמויות מדודות, יכול לעזור למישהי כמוני, אז פשוט פיזרתי , מקווה שיצא טוב

דקלה

הי ניקי
לא מבשלת כלל, אין לי ניסיון בכלל,, לאחר ששמתי את הפרגיות עם כל מה שכתבת, הקפצתי את הפטריות והבצל
מה הכוונה כל המצרכים יחד
תוכלי להסביר לי שלב אחר שלב?