פרגיות ואורז בתנור

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

פרגיות ואורז בתנור

יש הרבה מתכונים שאני אוהבת אין הרבה מתכונים שאני מתלהבת מהם.
אפשר לחשוב בסך הכל פרגיות עם אורז אבל איזה טעים זה יוצא, הכל מתבשל בתבנית אחת אין צורך לטגן את הפרגיות או את האורז הכל נכנס ישר לתבנית.
אין כלים מיותרים התוצאה נהדרת! האורז כאן זה קסם הוא יוצא נפלא, יש משהו בשילוב עם הפרגיות שעושה פלאים לאורז.
אם אני צריכה לקרוא למתכון הזה בשם זה מתכון לאימהות עסוקות אני מכניסה לתנור ואחרי שעה יש לי ארוחת צהריים ללקק ת’אצבעות.

4 מנות

מרכיבים:

800 ג’ פרגיות חתוכות קטן

משרה:
כף מלאה פפריקה מתוקה מרוקאית
חצי כפית כורכום
5 כפות שמן
כף מלאה א. מרק
1/3 כפית פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

2 כוסות אורז בסמטי
3 כוסות מים רותחים
בצל בינוני
15 פטריות שמפיניון
2 כפיות מלח שטוחות

הכנות:

1. לתבל את הפרגיות ולהשרות כחצי שעה – שעה.

2. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות, לחתוך את הפטריות קטן, לחמם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב להוסיף את הפטריות לטגן כשתי דקות תוך כדי ערבוב.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות.

4. לשים את האורז בתחתית התבנית להוסיף את המלח מעל לשים את הפטריות והבצל ומעל לפזר את הפרגיות, להוסיף את המים הרותחים לכסות ולהכניס לתנור.

*5. לאפות 50 דקות לסגור את התנור להשאיר מכוסה 15 דקות נוספות.

Baked chicken thigh and rice recipe

100248 צפיות 87 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פרגיות עם אורז בתנור פרגיות עם אורז בתנורפרגיות עם אורז בתנור

גולשים מכינים וממליצים:

מירי : ניקייי,תודה רבה רבה!!!
זה יצא דליקטס 🙂 את באופן רישמי הגורו שלי באוכל…

לייאת : הי ניקי…
אחרי כל השאלות חזרתי לעדכן: מ-ד-ה-י-ם!!!
תודה על עוד מתכון מנצח ♥

אורלי : היי ניקי,
מתכון מעולה! הכנתי מספר פעמים והילדים חיסלו את כל הצלחת..הכנתי שוב עכשיו. אני מקווה שישאר להם משהו עד שיחזרו מבית הספר. ממש לא נעים , התחלתי לאכול פרגיות בבוקר 🙂 עכשיו מחכה לקינוח – עוגת התפוחים הנהדרת שלך בתנור.

שלומית : “יצא מווושלם. טעים ביותר. כולם במשפחה נהנו מאוד.”

454
תגובות

  הרשם  
עדכן
גבריאלה

לטבעונים, וגם לכאלה שהם לא: אפשר לעשות את זה עם יובה,

מיכל

האם אפשר לשים חזה עוף במקום פרגיות?

רוני

הי ניקי, האם אפשר להכין אותו הדבר עם פסטה? במקום אורז? יכולה לכוון אותי.

אור

היי,ניקי
לא קשור לכאן אבל בברשה אם תוכלי להמליץ לי על חזה עוף על מנגל שיוצא ממש רך.
ניסעתי כמה מתכונים שלך לפרגיות וכולם מעולים,איזה משרה מתאים לחזה שיצא ממש רך וקריספי?

מלכה

היי ניקי, אשמח לעזרתך; הפשרתי אתמול את הפרגיות ושמתי אותן במישרה למהלך כל הלילה במקרר. מסתבר שלא אוכל להכין אותם היום….מה האופציות שלי? האם אפשר להקפיא אותן לאחר שהייה במקרר בתוך המישרה? או שאם אכין מאוחר יותר, אפשר יהיה להקפיא את כל התבשיל?

מורן

חזרתי לספר שמאודדדד טעים בעלי בררן ואכל שני צלחות תודה ניקי היקרה על כל המתכונים כל מתכון יוצא טעים !!!!!

שרה

ניקי יקרה, האם אפשר גם בלי פיטריות?