חזה עוף מוקפץ ברוטב חמוץ מתוק
איזו מרינדה קסומה והיא קלאסית לחזה עוף, מקבלים בכל טעימה שני טעמים של חמוץ מתוק וזה יוצא ללקק ת'אצבעות
איזה יאמי של דבר וזה הכי מתאים לצהריים.
הוספתי פלפלים שנתנו נגיעה של חמיצות ופריכות אני מבחינתי יכולתי לאכול רק אותם ואת הבצל (חבל שלא שמתי יותר).
האוכל שלי לא מתחכם ואפילו די פשוט, המחשבה הראשונה שלי בבוקר זה מה אני יכולה לארגן לצהריים ושאביב יאכל,
דרך אגב הצלחתי לפרוץ את מחסום השניצלים ואביב אוכל דברים אחרים וזה אפילו טעים לו 🙂
הגשתי עם פסטה לילדים וסלט ירקות, בתאבון.
3 מנות
מרכיבים:
500 ג' חזה עוף חתוך לקוביות בינוניות
כוס קמח
3 כפות קורנפלור
רוטב:
שליש כוס מים
3 כפות סוכר
1/4 כוס חומץ
3 כפות גדושות קטשופ
3 כפות רוטב סויה
כף קורנפלור
1/4 כוס מים מים קרים
ירקות:
בצל חתוך לקוביות בינוניות
2 פלפלים חתוכים לקוביות
5 – 6 שיני שום
הכנות:
1. לערבב קמח וקורנפלור לצפות את נתחי החזה לטגן עד שהן מזהיבים יפה ולהוציא החוצה.
2. לטגן את הבצל והפלפלים כמה דקות להוסיף את השום ולהמשיך לטגן טיגון קצר, לערבב את מצרכי הרוטב, קורנפלור לערבב עם רבע כוס מים קרים עד שהוא נמס ולערבב עם מצרכי הרוטב.
3. להוסיף את הרוטב לירקות במחבת, אחרי דקה להוסיף את נתחי הזה להקפיץ כשתי דקות ולהוריד מהאש.