מלפפונים חמוצים ביתיים
יואוו כמה שאני אוהבת את המלפפונים החמוצים האלה, לא יאמן כמה פשוט להכין חמוצים בבית עזבו הכל אל תיקנו זה מיותר תרוצו למטבח לא תחזרו לקנות אף פעם. יש כאן אולי 10 דקות עבודה ואפילו זה לא.
רק סבלנות לתוצאה הסופית ואתם לא תאמינו שאתם הכנתם את זה, יוצא מעדן! זה נראה הרבה ובכוונה הכנתי כמות תוך 3 ימים הצנצנת התרוקנה איך זה יכול להיות ? נישנשתי פה לקחתי שם, הכנתי טוסטים חמים והגשתי עם ירקות.
פשוט טעים הרבה זול להכין בבית פשוט תלכו להכין.
מרכיבים:
חצי קילו מלפפונים עדיפות לקטנים
כף מלאה מלח גס
חצי צרור שמיר
2 כוסות מים
3/4 כוס חומץ
2 כפות שטוחות סוכר
2 כפיות מלח
כף פלפל אנגלי
הכנות:
1. לעקר את הצנצנת:
למלא את הצנצנת עם מים רותחים להמתין 15 דקות לרוקן את המים להפוך את הצנצנת ולייבש, את המכסה לטבול במים רותחים ולייבש.
2. לפרוס את המלפפונים לפרוסות לשים במסננת לפזר את המלח גס להמתין שעה ולשטוף להעביר לצנצנת ולהוסיף את השמיר.
3. בסיר לשים מים, חומץ, סוכר ופלפל אנגלי להרתיח כשתי דקות לקרר 15 – 20 דקות ולצקת לצנצנת ולהכניס למקרר לפחות ל 24 שעות.
אפשר להשתמש במלפפונים שלמים קטנים.