תבשיל פרגיות תפוחי אדמה וקבנוס
תבשיל פרגיות תפוחי אדמה וקבנוס, באיזה שלב אני חוזרת אל המתכונים הראשונים שלי. אחד המתכונים הוותיקים שאני תמיד זוכרת אותו בחיבה. מעניין שאף פעם לא נמאס לי להכין אותו.
מרכיבים:
3 בצלים חצויים ופרוסים
חצי קילו פרגיות חתוכות
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
2 – 3 נקניקי קבנוס חתוכים לפרוסות עבות
2 כפות פפריקה
2 כפיות שום כתוש
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. להרתיח מים להמליח עם חצי כפית מלח להוסיף את תפוחי האדמה לבשל כמה דקות עד שהם מתרככים.
2. לטגן את הבצל עד הזהבה להוסיף שום ולהמשיך בטיגון, להוסיף את הפרגיות תפוחי אדמה ותבלינים, לכסות במים להרתיח ולהנמיך את האש לבינונית.
3. לבשל כ 10 דקות להוסיף את הקבנוס והפטרוזיליה. להמשיך לבשל עד שתפוחי האדמה רכים, מידי פעם לערבב ולבדוק טעמים. הערות: מי שאין לו קבנוס יכול להכין בלעדיו.