טרטר חצילים אכלתי במסעדה והתאהבתי
קרה לכם שאכלתם סלט והתאהבתם ? אכלתי את הסלט הזה במסעדה בתפריט הופיע "טרטר חצילים" מממ סקרנתם אני מאוד אוהבת חצילים כמעט תמיד יש לי סלט חצילים זמין אבל על טרטר חצילים עדיין לא שמעתי.
אז הזמנתי ואכלתי אמאל'ה ועוד פעם אמאל'ה איזה טרטר חצילים מעולה היו מעל ירקות שנתנו מרקם וטעם נוסף בצל סגול נתן פריכות ומתיקות והמיץ של העגבנייה מעל הוסיף חמיצות עם נגיעות של עירית וכשטעמתי הטעמים התפוצצו לי בפה.
טרטר נפלא חציל קלוי בשיטה שלי "7 דקות אפייה ויש לי חציל קלוי בלי להפעיל את התנור" בלי ללכלך את האצבעות בלי לעבוד קשה ובלי שהחציל ישרף. אז מה עושה את הטרטר הזה כל כך טעים ? הסוד של הסלט זה הקיצוץ של החציל בעזרת סכין אין כאן טחינה זה לא ממרח.
אני רוצה להשוויץ שאביב אכל ואמר שהיה לו טעים.
3 מנות
מרכיבים:
2 חצילים גדולים
עגבנייה גדולה חתוכה קטן
בצל חתוך קטן
2 כפות עירית קצוצה דק
שמן זית
פלפל שחור
מלח
טוסטר לחיצה מסיבי
נייר אפייה
הכנות:
1. לחצות את החציל לחצי לסמן חתכים לאורך ולרוחב (לא חובה) להבריש עם שמן קנולה ולתבל עם מלח פלפל.
2. לסדר בטוסטר את הנייר אפייה לשים את החצילים כשהצד הפתוח כלפי מטה ולסגור, לאפות כ 7 דקות, חשוב לומר שזמן האפייה תלוי בטוסטר אני ממליצה לעקוב ומתי שהחצילים מזהיבים ומקבלים את הפסים היפהפיים לבדוק עם סכין שהחציל רך ואז להוציא אותם החוצה.
טיפ: אני לפעמים משאירה את החצילים בסיום בטוסטר חם וכבוי ככה הם ממשיכים להאפות במידה וצריך עוד קצת אפייה.
3. בעזרת כף לנתק את בשר החצילים מהדפנות ולהעביר למסננת ל 30 דקות בעזרת סכין לקצוץ את בשר החציל להעביר לצלחת שטוחה להזליף שמן זית לתבל, לפזר עגבנייה ובצל להמליח ולהזליף שמן זית.
מומלץ להגיש עם פיתות ולנגב כמו חומוס.