אורז עם גזר ובצל ב 2 דקות הכנה
היה לי מצב רוח נוסטלגי אז חזרתי לאחד המתכונים שהייתי מכינה לפני הרבה שנים, לא רציתי להשקיע וזכרתי בחיבה את המתכון שפעם הייתי מכינה המון, השינוי היחיד שעשיתי פעם הייתי מכינה עם אורז פרסי והיום בסמטי.
מה שיפה במתכון הזה הוא קל להכנה 2 – 3 דקות הסיר עולה על האש וזהו לא צריך לעשות יותר כלום רק להוריד בזמן מהאש, בינתיים הכנתי שניצלים שמראש המתינו לי בהקפאה ונותר לי רק לטגן (פטנט שמלווה אותי כבר שנים ועובד נהדר) ירקות טריים וזהו הכל מוכן, בתאבון.
מרכיבים:
כוס אורז בסמטי
בצל חתוך קטן
2 שיני שום קצוצות
4 גזרים מגורדים
2 כוסות מים
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלאה מלח
הכנות:
1. לטגן את הבצל כשתי דקות עד שהוא מזהיב קלות להוסיף את השום לטיגון קצר ולהוסיף את הגזר לערבב כדקה להוסיף את האורז מים ולתבל.
2. להרתיח לכסות ולהנמיך את האש, לבשל 30 דקות על אש נמוכה להשאיר סגור 10 דקות.
אורז פרסי / יסמין כוס וחצי מים, בישול 18 דקות ולהשאיר מכוסה 10 דקות.