נתחי חזה עוף מוקפצים עם ירקות
לכולנו יש את הימים שלא מתחשק לבשל אבל כולם רעבים צריך לארגן משהו זריז וטעים שישביע את כולם וכל העניין לוקח 10 – 15 דקות הכנה לא עניין גדול נכון ? תתחילו לחתוך המחבת כבר עושה את שלה, רעש הטיגון ברקע יש אוכל טוב.
רק תראו איזו מנה נהדרת לארוחת צהריים, חלבון ? יש וכמות יפה ירקות צבעוניים מסוגים שונים אז ויטמינים לא חסר וכל המנה היפהפייה הזאת מוגשת לצהריים, ירקות פריכים, חזה עוף רך מתקתק דביק ומבריק עם סילאן.
3 מנות
מרכיבים:
500 ג' חזה עוף חתוך לקוביות קטנות / בינוניות
2 בצלים סגולים / לבנים חצויים ופרוסים דק
חצי כרוב קטן חתוך לרצועות
2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות קצרות
פלפל צהוב חתוך לרצועות קצרות / אדום / שושקה
2 גזרים חתוכים למקלות קצרים
מרינדה לחזה עוף:
3 כפות שמן קנולה
כף דבש / סילאן
כפית רוטב סויה
כפית שום כתוש
כף א. מרק
כפית פפריקה מרוקאית
תיבול לירקות:
כף דבש / סילאן
כף רוטב צ'ילי מתוק
כף שטוחה א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
מלח
הכנות:
1. לערבב את מצרכי המרינדה עם חתיכות החזה, במידה ויש זמן מומלץ להשרות כשעה או כמה שאפשר.
2. לחמם מחבת רחבה עם 3 כפות שמן להתחיל בטיגון הגזרים כדקה על אש גבוהה להוסיף את הפלפלים ולטגן עוד דקה להוסיף את הכרוב והבצל ולהקפיץ עד שהירקות מתרככים.
3. להוסיף את הסילאן, צ'ילי מתוק ותבלינים.
4. לחמם מחבת נפרדת עם שמן לטגן את החזה כ 5 דקות על אש גבוהה – בינונית ולהוסיף לירקות יחד עם כל הנוזלים להקפיץ כדקה לבדוק טעמים ולהוריד מהאש.
גולשים מכינים וממליצים:
הטאג'ין : ניקי, פשוט לא להאמין כמה טעים!!!!!!!!!
הכנתי את זה כארוחת צהריים למחר וכבר סיימתי את רוב הסיר!!!
ניקי, את והמתכונים שלך זה שתי דברים אלופים!!!!