בורקס תפוחי אדמה סופר קריספי כמו במאפייה
בורקס תפוחי אדמה פריך חם וקריספי נחטף ברגע שהתבנית יוצאת מהתנור כי מי יכול לעמוד בפני בורקסים חמים ?
תסתכלו על הבורקסים הזהובים והפריכים ותרוצו להכין.
זה המתכון לנישנוש המושלם כשבא לאכול משהו טעים וחם אל תתלבטו פשוט תכינו.
אני משתמשת בפילאס לדעתי הוא יותר טוב מבצק עלים ויותר קל לעבוד איתו בלי רידודים ועניינים הכי פשוש שיש ויוצאים בורקסים כמו במאפייה.
בא לכם לפנק את המשפחה ? אתם חייבים להכין את הבורקס הזה פשוט קל וממכר תכל'ס למי אין את המצרכים האלה בבית ?
17 בורקסים
מרכיבים:
פילאס / בצק עלים
10 פטריות שמפיניון
2 בצלים
4 תפוחי אדמה
פלפל שחור
מלח
ביצה טרופה
שומשום
הכנות:
1. מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים מוציאים חצי כוס מימי הבישול ושומרים בצד, מסננים את התפוחי אדמה ומעבירים לקערה מוסיפים את המים ומועכים למחית חלקה (פירה) מוסיפים כפית מלח וחצי כפית פלפל מערבבים ושומרים בצד.
2. בזמן שהתפוחי אדמה מתבשלים חותכים את הפטריות לחתיכות בינוניות, את הבצל חותכים קטן ומטגנים עד שהוא מזהיב קלות מוסיפים את הפטריות ומקפיצים כשתי דקות על אש גבוהה ומתבלים עם מלח פלפל. להכין צלחת עם נייר סופג ושמים את הפטריות והבצל.
3. פותחים את הפילאס חוצים באמצע וחותכים לריבועים גדולים, במצב הזה אני מכניסה להקפאה לכמה דקות שיהיה יותר קל לעבוד עם הבצק.
4. מערבבים את הפטריות והתפוחי אדמה מומלץ לבדוק טעמים, מכינים 17 קבבונים עם ידיים רטובות בחלק העליון של כל מלבן מניחים קבבון ומגלגלים לרולדה קטנה, מעבירים לתבנית ומסמנים חתכים אלכסוניים.
5. לחמם תנור ל 180 מעלות, מברישים את הבצק עם ביצה טרופה ומפזרים שומשום אופים כ 40 דקות.
מגישים חם עם ירקות טריים אני הוספתי סלט חצילים עם ירקות שרופים (מומלץ בחום)