סלט כרוב מזרחי עם טיפ מדליק
איזה כיף של סלט בלי יותר מידי השקעה מעט מצרכים והתוצאה סלט נהדר, אני אוהבת את הפריכות של הכרוב והגזר והטעמים הפשוטים, שמן, לימון נגיעות פטרוזיליה, סלט מהיר וקל הכנה הכוכב של השולחן ולא משנה מה אני מגישה ליד.
הוא מרענן פריך וטעים, חגיגה צבעונית לעיניים שימו בקערה במרכז השולחן ותראו איך הוא מתחסל ומה הטיפ ?
הטיפ שלי הוא שאחרי שסיימתי להכין אני נותנת לו לעמוד במקרר 30 דקות, הכרוב מתרכך במידה הנכונה ועדיין נשאר פריך וכל הטעמים מתמזגים, מי צריך יותר מזה ? אני אוהבת מתכונים פשוטים שיוצאים לי טוב.
4 מנות
מרכיבים:
חצי כרוב
2 גזרים גדולים
מיץ מחצי לימון
3 – 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
3 כפות שמן קנולה
חצי כפית פלפל שחור
3/4 כפית מלח
הכנות:
1. לחתוך את הכרוב לרצועות דקות אפשר להעזר במנדולינה לשים מסננת לשטוף היטב ולייבש.
2. לקלף את הגזרים להמשיך ולקלף רצועות ארוכות ולחצות אותן באמצע להעביר לקערה גדולה לערבב עם כרוב, גזר מיץ לימון, שמן, פטרוזיליה ולתבל.
3. הבטחתי טיפ חמוד: לכסות ולקרר 30 דקות הטעמים מתמזגים הכרוב מתרכך ובדרך הזאת הסלט משתבח.