פסטה עם ירקות מוקפצים - מה הסוד של מוקפץ טוב ?
מחפשים מתכון מהיר לארוחת צהריים ? הגעתם למקום הנכון פסטה עם המון ירקות התפרעתי על כל מה שהיה לי במקרר הזדמנות נהדרת להכניס כמה שיותר ירקות למתכון אחד הלכתי על כל הצבעים שיכולתי להשיג.
רוצים לדעת מה הסוד של מוקפץ טוב ? לא לטגן / לבשל יותר מידי את הירקות אלא להשאיר אותם פריכים נגיסים, בישול יתר יהפוך אותם לסמרטוטים לא הכי מומלץ. הפסטה מקבלת את הטעם של הירקות ובהגשה זאת חגיגה של צבעים.
תשתמשו במבחר ירקות בצבעים שונים יש כאן הזדמנות להכין מתכון יפהפה מזין בריא וצבעוני ובהגשה זה פשוט מקסים.
זאת אחת המנות הטובות לארוחת צהריים והזדמנות להכניס קצת בריאות וטעם.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
200 – 250 ג' פסטה
2 פלפלים אדומים חתוכים למקלות קצרים
2 פלפלים צהובים חתוכים למקלות קצרים
זוקיני חתוך למקלות קצרים
2 גזרים חתוכים למקלות קצרים
בצל חצוי ופרוס דק
3 שיני שום קצוצות
תבלינים:
חצי כפית פלפל שחור
2 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
כף מלאה סילאן
חצי כפית מלח
כפית א. מרק עוף
הכנות:
1. להכין את הפסטה לפי ההוראות לסנן להוסיף 2 כפות שמן ולשמור בצד.
2. לחמם מחבת גדולה עם 4 – 5 כפות שמן ולהתחיל לטגן לפי הסדר שרשום, גזרים לטגן כדקה על אש גבוהה חשוב להקפיץ מידי פעם להוסיף את הפלפלים לשתי דקות טיגון, להוסיף את הבצל לעוד 2 דקות טיגון להוסיף את השום לתת טיגון קל ולהוסיף את הזוקיני.
3. הירקות אמורים להישאר פריכים כלומר לא רכים עד הסוף שתישאר פריכות מסוימת.
4. להוסיף לירקות צ'ילי, סויה, סילאן, מלח, פלפל, א. מרק לערבב היטב להוסיף את הפסטה הקפצה קלה מומלץ לבדוק טעמים ולהגיש.