חזה עוף טעים אש ברוטב צ'ילי מתוק
אמאל'ה איזה טעים יצא לי, כשיוצא לי מתכון כל כך טוב שאני לא אחלוק אתכם ? כמה שאני אוהבת כשחזה עוף יוצא לי רך והכי כיף לראות את הילדים אוכלים ונהנים. באמת מתכון פשוט להכנה שנותן תוצאה נהדרת.
בזמן האחרון חזה עוף מככב אצלי המון, רועי התחיל להתאמן ובחזה עוף יש חלבון שזה דבר נהדר לספורטאים ולמי שמבשל חזה עוף זה הכי חיים קלים במטבח, זמן הכנה קצר ומשם לצלחות.
השתמשתי בחתיכות שמנמנות שידעתי שישארו רכות ועסיסיות מתכון מנצח והתוצאה לא פחות ממושלמת, עכשיו רק חסרה לי תוספת ויש לי ארוחת צהריים מוכנה, בתאבון.
4 מנות
מרכיבים:
700 – 800 ג' חזה עוף חתוך לקוביות בינוניות
בלילה לחזה עוף:
כוס קמח
2 ביצים
3 כפות סויה
1/2 כוס מים
חצי כף א. מרק
כפית א. אפייה
רוטב:
חצי כוס רוטב צ'ילי מתוק
שליש כוס רוטב טריאקי
3 כפות רוטב סויה
הכנות:
1. לערבב את מצרכי הבלילה להוסיף את החזה ולערבב טוב, לחמם מחבת עם שמן בכמות שתכסה את התחתית להוסיף את החזה עוף ולטגן עד שהוא מזהיב ולהוציא לנייר סופג. מומלץ לעשות בנגלות ולא להוסיף את כל החתיכות בבת אחת.
2. לערבב רוטב צ'ילי טריאקי ורוטב סויה להחזיר את החזה עוף למחבת להוסיף את הרוטב להקפיץ כדקה שתיים שכל החתיכות יצופו ולהגיש.
3. מומלץ להגיש עם אורז לבן יופי של שילוב.
טיפים:
זה מתכון שאני אוהבת לשחק איתו, לפעמים אני מסיימת בשלב אחד ולא מוסיפה את הרוטב, בגלל שהחזה עוף יוצא רך מאוד הוא קלאסי לילדים, פילה עוף גם מתאים תחצו את הפילה לחצי.