יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים חזה עוף מתכונים מנות עיקריות מתכונים ליום כיפור מתכונים לסוכות מתכונים לתשעה באב מתכונים קלים עם חלבון תבשילי עוף קלים

חזה עוף ברוטב עגבניות ופטריות

9 יוני 2012
(Visited 37,367 times, 3 visits today)
חזה עוף ברוטב עגבניות ופטריות

חזה עוף ברוטב עגבניות ופטריות

חזה עוף זה נתח מאוד אהוב אצלי בבית הכנתי איתו מאות דברים אם לא יותר, חזה עוף בתנור, מוקפץ, בתוך סלט עם פסטה ועוד ועוד… בגלל שאני רוצה לגוון כל פעם אני כל פעם מכינה מתכון אחר שיהיה מעניין לילדים.
היה מבצע על פטריות הן היו צחורות ויפות וישר חשבתי על החזה עוף הזה מתכון שמככב אצלי כבר שנים, אין משהו שמתחרה במרקם של חזה עוף רך, רוטב מעולה של עגבניות והרבה פטריות שמפיניון.
אין כאן הרבה התעסקות חשוב לומר לפעמים נדמה שכמה שפחות התעסקות התוצאה יותר טובה, מתכון מושלם לצהריים 🙂

2 – 3 מנות

מרכיבים:

500 ג' חזה עוף חתוך לקוביות בינוניות

משרה:
חצי כפית סודה לשתייה
כפית פפריקה מתוקה
כפית רוטב סויה
3 כפות שמן זית

2 כפות קמח

2 בצלים חתוכים לקוביות
20 פטריות שמפיניון פרוסות
כוס וחצי מים
2 עגבניות בשלות ורכות
כפית סוכר
כפית פפריקה מתוקה
כפית שטוחה קארי / חצי כפית גריל עוף
שלושת רבעי כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
1/3 כפית מלח

הכנות:

1. להשרות את החזה עם הסודה, סויה, שמן והפפריקה 30 דקות.

2. להוציא את החזה לקערה אחרת להוסיף את הקמח ולערבב. לחמם מחבת עם 3 – 4 כפות שמן לטגן את החזה כשלוש דקות תוך כדי בחישה עד שמזהיב יפה.

3. הכנת הרוטב:
לחמם מחבת יחסית גדולה עם 4 כפות שמן לטגן את הבצלים עד הזהבה קלה להוסיף את הפטריות לטגן כשתי דקות מידי פעם לערבב, לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות להוסיף לסיר יחד עם שאר המצרכים ולבשל כ 15 – 20 דקות על אש בינונית.

4. להוסיף את נתחי החזה לרוטב לבשל 5 דקות תוך כדי ערבוב ולהוריד מהאש, מומלץ לאזן טעמים לפני שמורידים מהאש.

כדאי לדעת ש…
אפשר להשתמש בפרגיות, אפשר לחלוט את העגבניות.

חזה עוף ברוטב עגבניות ופטריות

גולשים מכינים וממליצים:

דפנה : יצא מעולה! הוספתי קצת פלפל חריף לחריפות עדינה וזה יוצא מעדן. אגב, כדי לחסוך בקלוריות ושמן את העוף השחמתי על מחבת חם בלי שמן בכלל. גם ככה יצא מצויין.

אוהבת לאפות : Y ניקי, ממש לא צריך לחפש את המסובך. הכנתי והיה טעים טעים. המון תודה על המתכון.

צאלה : וואו ניקי! מדהים! אחד הטובים שלך!

אורלי : הכנתי היום יצא נהדר! כל הארוחה הערב מהבלוג שלך – סלט חצילים מעולה, עוגת תפוחים מעולה… שבת שלום 🙂

עדינה גולד : וואוו, היה כ"כ טעים!!

מרים : "לא רגיל!!!! פשוט מעדן!!! החזה רך, ועסיסי!"

עינב : "מהממם חוסל כלא היה"

הרשם
עדכן
229 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן