חצילים ופלפלים בתחמיץ ללא טיגון
מאז שגיליתי את השיטה הזאת לחצילים "מטוגנים" אני מאוהבת אני לא מפסיקה להכין חצילים בדרך הזאת, אין כמעט שמן ומה שיותר חשוב מבחינתי זה החיסכון בזמן, אין לי סבלנות לעמוד ליד הכיריים ולטגן חצילים ואז צריך לנקות את כל נתזי השמן.
שלא נדבר על כמויות השמן שנחסכות כאן, נהדר מבחינת הבריאות וגם אני לא מבזבזת שמן ומתפנה לי זמן לעשות דברים אחרים, בנוגע לאפייה גם לוקח זמן ועדיין צריך מספיק שמן כדי שלא יתייבש.
10 דקות ויש לי פרוסות חצילים מוכנות לסלט פגזי! אני מכינה כמה שעות לפני כדי לתת לכל הטעמים להיספג בחצילים ומגישה עם חלת השבת, אל תפריעו לי הלכתי לאכול.
מרכיבים:
2 חצילים מאורכים בגודל בינוני
3 פלפלים חתוכים לרצועות / 6 טינקרבל חתוכים
4 שיני שום פרוסות
חצי לימון
שליש כוס חומץ
שליש כוס מים
חצי כפית סוכר
שליש כפית מלח
הכנות:
1. לפרוס את החציל לפרוסות להבריש את הפרוסות בשמן משני הצדדים ולהמליח.
2. להניח נייר אפייה בטוסטר לחיצה מסיבי לסדר את הפרוסות אחת ליד השנייה לאפות כ 10 דקות לסגור ולהשאיר מכוסה עוד 10 דקות.
3. לערבב לימון, חומץ, מים, סוכר ומלח, לסדר שכבת חצילים מעל לפזר פלפלים ושום, שכבת חצילים נוספת ולסיים עם פלפלים ושום, מעל הכל לצקת את התחמיץ באופן שווה ולקרר מספר שעות.