עוף בתנור עם פסטה - מתכון פטנט!
איזה רעיון מעולה לצהריים כמה שהתלהבתי מהתוצאה הסופית, לפעמים יוצאים לי דברים טובים 🙂
אני מאוד אוהבת עוף אפוי הוא מזהיב ומשחים ובמהלך האפייה הוא מגיר נוזלים שיחד עם התיבול נותן רוטב פיצוץ. חשבתי למה לא לנצל את הרוטב הזה לעוד דברים ? חוץ מלטבול את חלת השבת.
הלכתי על ספגטי כי זה מה שאביב הכי אוהב הוספתי בסיום לתבנית ונתתי לפסטה לספוג את הרוטב ואת כל הטעמים הטובים של התיבול. ואווו איזה טעים! וגם קיצור דרך בלי להכין רוטב במיוחד בסך הכל הוספתי וערבבתי טוב.
בקיצור לקח לי זמן קצר להכין ולהכניס לתנור בסוף הוספתי את הספגטי ערבבתי אפייה זריזה והגשתי, מושלם.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
קילו חלקי עוף (לא חזה או פרגיות)
תיבול:
1/2 כוס שמן זית / קנולה
כף פפריקה מרוקאית / רגילה
כפית גריל עוף / פילדלפיה
כף סילאן / דבש
כף א. מרק קצת יותר
שליש כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כוס מים
250 ג' ספגטי
הכנות:
1. לחמם תנור ל 200 מעלות
2. לתבל את העוף במידה ויש זמן להשרות כשעה, (לשמור את קערת התיבול) לסדר בתבנית עדיף בשכבה אחת שהכנפיים יקבלו את את החום באופן שווה, להוסיף את המים בצד התבנית ולאפות כשעה הכנפיים משחימות – מזהיבות.
3. בינתיים כשהעוף בתנור להכין את הספגטי לפי ההוראות להכניס לקערת התיבול של העוף ולערבב טוב.
4. בסיום להוציא את הכנפיים המוכנות מהתבנית להוסיף את הספגטי לרוטב שנותר בתבנית לערבב להחזיר את הכנפיים לערבב להחזיר לתנור ל 15 דקות ולהגיש.