צלי עוף עם תפוחי אדמה בסיר
סיר מהמם! אני רוצה להראות לכם את אחד המתכונים הכי אהובים אצלי בבית, עוף רך רך מתפרק בנגיעה תפוחי אדמה רכים הורסים שילבתי את הירושלמי יחד עם תפוחי אדמה רגילים והטעם אלוהי והכל נמצא בתוך רוטב נהדר.
ולמה הסיר הזה יוצא כל כך מוצלח ? בזכות הסיום אני מכניסה את הסיר לתנור השכבה העליונה מתקרמלת הצבע והטעם של העוף והתפוחי אדמה אין דברים כאלה, אחרי שתטעמו תבינו שהסיר הזה שווה כל שנייה.
בארוחת שישי אני שמה במרכז השולחן ליד החלה והאורז ונותנת לכולם לאכול בכיף אין אחד שלא מבקש את המתכון, צלי עוף עם תפוחי אדמה שכבת קרמל לחלק לצלחות ולהתענג.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
קילו כנפיים חצויות / שוקיים / כרעיים
2 בצלים חצויים ופרוסים
כפית סוכר
5 שיני שום
5 – 6 ארטישוק ירושלמי (קטנים אני משאירה כמו שזה גדולים אני חותכת לקוביות בינוניות)
2 תפוחי אדמה
כוס מים
תבלינים:
כף פפריקה מרוקאית
כפית שטוחה גריל עוף
כף א. מרק
3/4 כפית פלפל שחור
שליש כפית מלח
הכנות:
1. מומלץ להשתמש בסיר רחב שיכול להיכנס לתנור.
2. לחמם סיר עם 4 – 5 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב קלות להוסיף את השום והסוכר לטגן יחד עם הבצל עד שהסוכר נמס, להוסיף מים ותבלינים להרתיח להוסיף את חלקי העוף לנער בעדינות שהרוטב יכסה במידה וצריך להוסיף קצת מים.
3. לכסות ולבשל 30 דקות להוסיף את קוביות התפוחי אדמה והארטישוק לנער קלות שהתפוחי אדמה ישקעו ברוטב לכסות ולבשל עוד שעה.
4. לחמם תנור ל 190 מעלות לאפות את הסיר 30 דקות אין צורך לכסות.