אורז עם תרד בלימון
תקשיבו מתכון הורס אכלתי אותו בארוחה שהוזמנתי אליה הוא מדהים עד כדי כך שהלכתי הבייתה והייתי נחושה להכין את התוספת הנהדרת הזאת ועם זאת כל כך פשוטה להכנה ואיכשהוא שילוב של מספר דברים שיצרו מתכון פגז.
אורז חמוץ מתוק מלוח כל הטעמים ביחד עם המון בצל מטוגן וכמובן המון ירוק פטרוזיליה, תרד, סלרי השתגעתי עם הירוקים, לאירוח / ארוחת צהריים מומלץ בחום זאת תוספת שלא מפסיקים לאכול ממנה.
והבונוס אפשר לאכול אותה בטמ"פ החדר כסוג של סלט עם המון ירוקים (אוכל לעבודה) בריא וטעים מתאים ליד כל מנה בשרית או דגים טעם עשיר ועמוק ועם הלימון זאת חגיגה אמיתית.
3 מנות
מרכיבים:
500 ג' תרד קצוץ
צרור פטרוזיליה קצוצה
בצל גדול חתוך קטן
חצי לימון גדול סחוט מעט יותר
4 שיני שום פרוסות
כוס אורז בסמטי
4 כפות שמן זית
2 כוסות מים
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלח מעט יותר
הכנות:
1. לחמם סיר בינוני עם השמן לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב להוסיף את השום, תרד והפטרוזיליה לטגן כ 10 דקות תוך כדי בחישה.
2. להוסיף את האורז, לימון, תבלינים ומים להרתיח לכסות להנמיך את האש ולבשל 30 דקות.
3. לפתוח לערבב בעדינות עם מזלג ולהגיש חם.
טיפ:
השארתי רבע צרור פטרוזיליה קצוצה ובסיום ערבבתי עם האורז קיבלתי צבע ומרקם נוסף, אני מגישה עם לימון כל מי שרוצה טעם חמוץ יותר מומלץ להוסיף.