יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים מנות עיקריות מתכוני בשר טחון

אורז עם בשר טחון בנוסח מזרחי

2 פברואר 2013
(Visited 62,636 times, 20 visits today)
אורז עם בשר טחון בנוסח מזרחי

אורז עם בשר טחון בנוסח מזרחי

אורז עם בשר טחון בנוסח מזרחי, גם המנה העיקרית וגם התוספת במנה אחת. בלי יותר מידי ביזבוזי זמן רק התחיל השבוע ואולי במקרה לא הכנתם צהריים… אז באתי לעזור.

6 – 7 מנות

זמן הכנה:
כ 40 דקות

מרכיבים:

חצי קילו בשר בקר טחון
2 כוסות אורז
בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
3 כוסות מים
כף גדושה פפריקה
כפית שטוחה כורכום
חצי כפית קינמון
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • לחמג’ון מאפה בשר עם ירקות

    מאפה טעים להפליא! פשוט להכנה והתוצאה יפהפייה, מוכנים להתאהב ?
    שילבתי במתכון אחד שני דברים שאני מאוד אוהבת, בשר טחון ושמרים ואיזה שילוב מופלא זה השניים.
    אני בעד לפתוח את סוף השבוע עם מאפי שמרים ובשר קצת ירקות עם מלא טעמים טובים והבשר מורגש בכל ביס.
    אני אפילו קוראת לזה נישנוש הקטנים האלה בגודל 2 ביסים והם נעלמים במהירות. זה סוג של מאפים אישיים.
    ערימה גדולה באמצע השולחן שימו לב איך היא נעלמת, תגישו עם טחינה טובה ליד, סלט ירקות ואל תשכחו מאיפה לקחתם את המתכון 🙂

     

    30 יחידות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את הבשר לטגן ולפורר תוך כדי עירבוב כשהבשר מחליף צבע להוסיף פטרוזיליה ותבלינים.

2. להוסיף את האורז לבשר ולערבב, להוסיף את המים, להרתיח ולהנמיך את האש לכסות ולבשל כ 18 דקות, להוריד מהאש ולהשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.

3. לפתוח לערבב ולבדוק טעמים.

גולשים מכינים וממליצים:

תהילה : וואו איזו מנה מעולה!!! חייבת לציין שהייתי סקפטית והופתעתי בגדול! בענק ליתר דיוק…
אני באמצע להכין גם את העוף עם הנס קפה וגם שם הרוטב יצא מעדן!!
תודה רבה לך! תמיד את מצילה אותי כשאני מחפשת דברים מעניינים וטעימים!
ישר כוח!

טניה : “יצא אששששש!! כמה פשוט ככה טעים מדהים! תודה על מתכונית נפלאים וטעימים !”

נטעלי : ואוו, יצא מד הים! בעלי והבן שלי חיסלו את הסיר!
הוספתי גם גזר מגורד שהיה אחלה תוספת

ענבל : הכנתי היום יצא סוף!!!!!! מהיר מאוד והמלצה קטנה אני הוספתי גם עדשים וכך שיש גם בשר גם פחמימה וגם קטניות הילדים מתים על זה

יהלום : יצא פשוט מעולה , אין מילים…… ובכלל כל מתכון שלך מנצח, תודה רבה לך

טל : תבורכי! יצא טעים מאוד וראוי לציין שבעלי והילדים בררניים למות,
אז לקבל ״טעים״ מהם, זאת מחמאה אמיתית! תודה!

רחל : “וואווו ניקי ממש מעדן נהנתי מכל טעימה וקל מאוד ומריח נהדר .בכלל המתכונים שלך שווים. תבורכי”

שלומית : “יצא מדהים וקלי קלות. לאכול את זה עם סלט רענן פשוט חלום!!”

הרשם
עדכן
306 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי, עוד שאלה אחת.. אם אני רוצה לעשות חצי מהכמות לעשות מהכל חצי או רק מהאורז בשר ומים? תודה רבה

היי ניקי יקרה,
האורז יוצא רטוב או יבש?
האם שייך להכין עכשיו ולחמם על הפלטה בשבת?

שלום ניקי יקרה ושבוע טוב,
יש לי כבר בשק טחון מבושל בהקפאה איך לשלב אותו במתכון?
תודה מקרב לב!

היי(;
מה את ממליצה להכין עם זה לארוחת צהריים?

היי ניקי
רציתי לדעת האם צריך לכסות את הסיר עם מגבת כדי לאדות את המים מהאורז או שלא צריך. תודה.

היי ניקי,
האם יש תבשיל דומה, אך שמבשלים אותו בבישול יותר ארוך כדי להעמיק את הטעמים, אפילו אם האורז נהיה ספוג יותר?
האם מתאים לדעתך לעשות זאת כאן?

תודה רבה לך!

אחלההההה