חביתת פרגיות וירקות
חביתת פרגיות וירקות, יום ראשון אין חשק לבשל בדרך כלל הבישול הרציני הוא בסוף השבוע וביום ראשון אני מחפשת את החיים הקלים והפשוטים.
אני מכינה את החביתה הזאת מוסיפה ירקות ומבחינתי יש ארוחה קלילה מבלי שטרחתי (בכל זאת יום ראשון). יש עוד מטרה לחביתה הזאת לפעמים בא לי לפרגן לבעל בסנדויץ מושקע יותר מהרגיל, עוד פעם חביתה ועגבנייה ? אז בשביל להפתיע לפעמים אני מכינה את החביתה הזאת בתוך לחמניה או פיתה ואין מאושר ממנו. זה ממלא משביע ומאוד טעים.
2 מנות
כ 30 דקות
הכנות:
1. לתבל את הפרגיות בפפריקה ומל"פ ולשמור בצד.
לחתוך את הירקות לקוביות קטנטנות לטגן במחבת חמה עד שהם מזהיבים ולהוסיף את הפרגיות ולתבל להקפיץ 2 – 3 דקות להוסיף את הפטרוזיליה להוריד מהאש ולהעביר לקערה ולערבב עם הביצים במהירות.
2. לחמם תנור ל 180 מעלות, לנקות את המחבת לשים מעט שמן ולהחזיר לאש, לשפוך את התערובת לשטח אותה שתיהיה יחסית ישרה ולטגן עד שהדפנות מזהיבות ענין של בערך 2 דקות.
3. להכניס את המחבת לתנור ולאפות עוד 10 דקות או עד שהחביתה יציבה וזהובה.
4. לחתוך לרבעים.