סלט תפוחי אדמה שאי אפשר להפסיק לאכול
סוף סוף הצלחתי להוציא מאמא שלי את המתכון לסלט תפוחי אדמה שלה, עכשיו תגידו מה הביג דיל תפוחי אדמה מיונז אז זהו שלא, אמא שלי מכינה את זה קצת אחרת בשינויים קטנים שהופכים את הסלט למדהים.
היא נוהגת להכין כמות גדולה ולהגיש במרכז השולחן וכל מי שטועם ממנו ישר מבקש את המתכון אי אפשר להישאר אדיש אליו לאכול ולמהר לקחת מנה נוספת, אני מזמן למדתי לקחת יותר כי הקערה מתחסלת מהר.
מתכון קלאסי עם תפוחי אדמה רכים (לא מתפרקים) ביצים, אפונה עדינה, גזר מתקתק והכל ביחד זה פגז!
4 מנות
מרכיבים:
4 – 5 תפוחי אדמה בינוניים
3 ביצים
5 חמוצים חתוכים קטן
כוס אפונה וגזר (קפואים)
רוטב מיונז:
2 – 3 כפות גדושות מיונז
שליש כפית חרדל
חצי כפית פלפל שחור
3/4 כפית מלח
הכנות:
1. אני ממליצה להכין את התפוחי אדמה לילה קודם, להרתיח סיר עם מים מומלחים לבשל את התפוחי אדמה מכוסים על אש בינונית כ 20 דקות, לקראת סיום הבישול של התפוחי אדמה להכניס את הביצים ולבשל עוד 10 דקות.
2. לבדוק שסכין חודרת בקלות לתפוחי אדמה לא להגיע למצב שהתפוחי אדמה רכים מאוד כדי שלא יתפרקו, לסנן ולקרר יחד עם הביצים.
3. להרתיח מים לבשל את האפונה והגזר 2 דקות ולסנן אפילו לא חייבים להפשיר.
4. לחתוך את התפוחי אדמה והביצים לקוביות קטנות להעביר לקערה יחד עם האפונה והגזר והחמוצים.
5. לערבב את מצרכי הרוטב ולערבב בעדינות עם הירקות.
טיפים:
מומלץ להכין את התפוחי אדמה והביצים מראש ולקרר היטב, יותר קל לחתוך קוביות יפות כשהתפוח אדמה קר ואותו דבר לגבי הביצים הקשות, לערבב בעדינות עדיף בידיים כדי שהתפוחי אדמה לא יתפרקו ועדיף שהם יהיו קרים.