יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים חזה עוף מתכונים מנות עיקריות תבשילי עוף קלים

חזה עוף עם שעועית ירוקה ותפוחי אדמה

7 יוני 2012
(Visited 7,185 times, 1 visits today)
חזה עוף עם שעועית ירוקה ותפוחי אדמה

חזה עוף עם שעועית ירוקה ותפוחי אדמה

כולה חזה עוף אבל אפשר להכין ממנו כל כך הרבה דברים טובים רשימה אין סופית ולא הזכרתי את המילה שניצל

מרכיבים:

600  ג' חזה עוף חתוך לקוביות
בצל
2 – 3 תפוחי אדמה בינוניים
1/2 חבילה שעועית ירוקה עדינה
2 עגבניות אדומות ויפות
3 – 4 כוסות מים
כף גדושה פפריקה מרוקאית
קורט קינמון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

למשרה:
כפית דבש
כפית פפריקה
3 כפות שמן זית

אולי תאהב גם את...♥

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

  • טורטייה עם ירקות אפויים ללא טיגון בכלל

    מתכון ללא טיגון בכלל, הלכתי על השיטה של העצלנים הכנסתי הכל לתבנית ולתנור, כמות גדולה של ירקות אפויים שזה טעים בפני עצמו.
    היו לי טורטיות מקמח מלא ורציתי להכין משהו טוב לצהריים משהו קליל ולא רציתי לטגן בכלל.
    הלכתי על הירקות שהיו לי במקרר דאגתי שיהיה צבעוני ויפה ושיהיה מבחר של ירקות מפה לשם הכל נכנס לתנור.
    אם אני חושבת על זה לקח לי פחות מ 10 דקות לחתוך ולהכניס לתנור,  מלח פלפל קצת שמן וקיבלתי ריחות נהדרים במטבח.
    כשהתבנית יצאה מהתנור הוספתי עוד משהו ירוק והכי כיף הכנתי הכל יום מראש.
    למחרת מילאתי את הטורטיות והגשתי לצהריים. חלומי! טעים בטירוף ההכנה פשוטה ביותר ואם כבר בריאות טורטיות מקמח מלא וזה מושלם! מסוג המתכונים שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול. על הדרך קבלו סרטון.

    5 טורטיות גדולות

  • שקשוקה בלחם זה הדבר הכי טעים שיש!

    אתם עומדים ללקק ת'אצבעות איזה שדרוג נהדר אחושקשוקה, אחרי שמכינים פעם אחת אי אפשר להכין שקשוקה לבד יותר כי מרגישים שמשהו חסר כשאוכלים.
    הכנתי שקשוקה עם המון דברים טובים רציתי להשקיע והכנתי עם בצל (אני יודעת שלא מכינים שקשוקה עם בצל) הוספתי פלפלים, עגבניות כמובן והגזמתי עם השום בכוונה, צ'ילי גרוס בשביל הנגיעה של הפיקנטיות, פטרוזיליה בנדיבות ולא שכחתי את הביצים בכל זאת שקשוקה…
    את כל השקשוקה הנהדרת הזאת הגשתי בתוך קערת לחם. הקטע היפה שקורעים את הלחם וישר טובלים בשקשוקה, אמאל'ה כמה טעים איזה שילוב נהדר זהו יותר אני לא מכינה שקשוקה לבד התמכרתי לשקשוקה בלחם.
    אתם חושבים שזה מסובך ? תשכחו מזה השתמשתי בבצק נהדר שמלווה אותי כבר שנים והכנתי לכם מתכון קלי קלות
    וכמובן שיש סרטון.

הכנות:

1. לתבל את חזה העוף במשרה ולשמור בצד. לחתוך הבצל לרבעים ולחתוך פרוסות דקות, לחתוך את תפוח האדמה לקוביות קטנות ולטגן אותו כמה דקות להוסיף את הבצל ולטגן כשתי דקות נוספות לקצוץ את העגבניות להוסיף ולטגן כדקה.

2. להוסיף מים (לא להוסיף את כל כמות המים בבת אחת לאט) תבלינים להרתיח ולבשל כ 30 דקות או עד שתפוחי האדמה מתרככים. להוסיף את השעועית הירוקה להוסיף מים במידה וצריך ולבשל עוד כ 15 דקות.

3. במחבת חמה נפרדת לטגן את חזה העוף טיגון קצר משני הצדדים ולהוסיף לתבשיל לבשל עוד כמה דקות ולבדוק טעמים.

חזה עוף עם שעועית ירוקה ותפוחי אדמה

הרשם
עדכן
105 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הירקות יתרככו?
כלומר התפוחי אדמה?

שכחתי לשאול אם ניתן להקפיא?

הי ניקי
מה ניתן לשים במקום שעועית?

ניקי בוקר טוב! שאלה שחוזרת אצליי בהמון מתכונים של חזה עוף, האם במקום לטגן את העוף ניתן להכניס אותו ישירות לרוטב ולהאריך את זמן הבישול? תודה מראש.

פשוט טעים ! תודה רבה על כל המתכונים

היי ניקי יקרה, למה לא ניגמר לי הנוזלים בסיר??ושמתי רק שתי כוסות מים. זה כאילו מרק. מענין למה??

והאם לבשל עם מיכסה??