חזה עוף עם שעועית ירוקה ותפוחי אדמה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חזה עוף עם שעועית ירוקה ותפוחי אדמה

חזה עוף עם שעועית ירוקה ותפוחי אדמה

כולה חזה עוף אבל אפשר להכין ממנו כל כך הרבה דברים טובים רשימה אין סופית ולא הזכרתי את המילה שניצל

מרכיבים:

600  ג’ חזה עוף חתוך לקוביות
בצל
2 – 3 תפוחי אדמה בינוניים
1/2 חבילה שעועית ירוקה עדינה
2 עגבניות אדומות ויפות
3 – 4 כוסות מים
כף גדושה פפריקה מרוקאית
קורט קינמון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

למשרה:
כפית דבש
כפית פפריקה
3 כפות שמן זית

הכנות:

1. לתבל את חזה העוף במשרה ולשמור בצד. לחתוך הבצל לרבעים ולחתוך פרוסות דקות, לחתוך את תפוח האדמה לקוביות קטנות ולטגן אותו כמה דקות להוסיף את הבצל ולטגן כשתי דקות נוספות לקצוץ את העגבניות להוסיף ולטגן כדקה.

2. להוסיף מים (לא להוסיף את כל כמות המים בבת אחת לאט) תבלינים להרתיח ולבשל כ 30 דקות או עד שתפוחי האדמה מתרככים. להוסיף את השעועית הירוקה להוסיף מים במידה וצריך ולבשל עוד כ 15 דקות.

3. במחבת חמה נפרדת לטגן את חזה העוף טיגון קצר משני הצדדים ולהוסיף לתבשיל לבשל עוד כמה דקות ולבדוק טעמים.

22901 צפיות 5 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חזה עוף עם שעועית ירוקה ותפוחי אדמה

105
תגובות

  הרשם  
עדכן
מיכל

היי ניקי מה שלומך הערב?
רציתי לדעת אם יש לך במקרה מתכון לתבשיל קל של חזה עוף, תפוח אדמה ואורז..
רציתי להכין עכשיו ואני סומכת רק על המתכונים שלך!!
אשמח לתשובתך.. תודה(;

עמליה

הי ניקי, הכנתי את התבשיל בשינויים קלים של תיבול בהתאם לאהבתנו 😉 יצא מוצלח וטעים !!!
תודה רבה על השדרוגים לחזה עוף 🙂

סמדר

הכנתי לארוחת הערב בלי שעועית ירוקה, לקראת הסוף הוספתי כף רוטב סויה לחיזוק הטעמים. כולם אכלו בתיאבון.

לילך

ניקי שלום,
אבקש לברר האם ניתן להכין את המתכון עם כרעיים של עוף במקום נתחי עוף.
אודה על תשובתך.
לילך

אלבינה

היי ניקי. שאלה , אם אני רוצה להשתמש בשעועית טריה צריכה לבשל אותה עד ריכוך ואז להקפיץ עם הפטריות ?

מאיה

היי ניקי התבשיל על האש שאלה חשובה אחרי ההרתחה הראשונה כתוב לבשל חצי שעה. על אש קטנה? סיר פתוח או סגור? ואחרי חצי שעה להכניס את השעועית. רבע שעה על אש קטנה או גדולה? סיר פתוח או סגור?? ובשלב הוספת חזה העוף המטוגן. להוסיף לתבשיל לכמה זמן? סיר פתוח או סגור אש גבוהה או נמוכה? אני ממש לא יודעת כלום

מיטל

ניקי בוקר טוב,
האם אפשר לוותר בכלל על השעועית? ואם כן אז כמות המים משתנה?

תודה ויום חמים 🙂