עוף עם פטריות ותפוחי אדמה
הפוסט הזה מחזיר אותי הביתה יש לו ריח של ילדות, אמא שלי במטבח מעמידה סירים אחד אחרי השני הריחות הטובים במטבח הקוצר רוח נו מתי אוכלים.
נכון זה בסך עוף עם תפוחי אדמה אבל בשבילי זה טעם בית 🙂
יש דברים שלא משתנים וזה לא משנה שעברו יותר מ 20 שנה, יש לי ילדים והם מתים על העוף הזה הוא יוצא רך התפוחי אדמה מקבלים את הטעם של העוף והרוטב הנפלא (איפה החלה ?)
אני אוהבת להגיש קוסקוס ליד או כל דבר שיספוג את הרוטב.
העברתי את טעמי הילדות שלי לילדים, רועי נכנס הביתה ושואל אותי
"אמא הריח בחדר המדרגות שיגע אותי אפשר לאכול ?"
אני את שלי עשיתי העברתי לדור הבא את הטעמים שגדלתי עליהם.
מרכיבים:
10 שוקיים
2 בצלים
250 ג' פטריות שמפיניון
4 תפוחי אדמה
4 שיני שום
2 כפות רסק עגבניות
2 – 3 כוסות מים
כפית סוכר
כפית פפריקה מרוקאית
חצי כפית גריל עוף
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. לחתוך את הבצל לקוביות, את השום לפרוס דק, לחמם סיר עם 3 כפות שמן להוסיף את הבצל ולטגן עד שמתחיל להזהיב, תוך כדי לפרוס את השום ולהוסיף לטיגון לעוד שתי דקות תוך כדי בחישה.
2. לפרוס את הפטריות להוסיף לבצל ולטגן כמה דקות.
3. להניח מעל את חלקי העוף, להוסיף רסק, סוכר, תבלינים, להוסיף מים שיגיעו עד שלושת רבעי גובה של השוקיים.
4. לבשל 30 דקות על אש בינונית נמוכה לכסות חלקית, מידי פעם לנער את הסיר בעדינות.
*5. לחתוך את התפוחי אדמה לקוביות קטנות להוסיף לסיר לנער שהכל ישקע ברוטב, לבשל שעה נוספת לבדוק שתפוחי האדמה רכים, אם צריך להוסיף קצת מים, לפני שמורידים מהאש לבדוק טעמים.
כדאי לדעת ש…
אפשר להחליף את השוקיים בקילו כנפיים אפילו קצת יותר או 3 כרעיים מופרדות.
את התפוחי אדמה אפשר להחליף בארבעה גזרים,
מי שלא אוהב פטריות שיכין בלי. אפשר להכין יום מראש, במידה וחסר נוזלים בחימום להוסיף קצת מים. הכי בית בעולם.
גולשים מכינים וממליצים:
שירה : יצא מעולה!!!! תודה על כל המתכונים המדהימים!!!
שם : היי ניקי, מתכון נהדר, הכנתי אותו אתמול והוא זכה להצלחה מטורפת, ממליצה לכולם לנסות פשוט וטעים!
שירן : מושלם, מושלם, מושלם! הכנתי פעם אחת עם פטריות ותפוחי אדמה ואחרי יומיים ויתרתי על התפוחי אדמה לגוון קצת! עם או בלי יצא מושלם!
שוב תודה לך ניקי.
רונית : יצא מעולה!! תודה רבה
זינה : "כול כך טעים שלא משנה כמה פעמים אני מכינה את זה אף פעם לא נמאס! תודה ניקי"
יעל : "מעולה מעולה מעולה!!!
הכנתי ביום שישי וכולם ליקקו את האצבעות.
תודה על המתכון!"