עוף עם תפוחי אדמה ופטריות בסיר
הפוסט הזה מחזיר אותי הביתה יש לו ריח של ילדות, אמא שלי במטבח מעמידה סירים אחד אחרי השני הריחות הטובים במטבח הקוצר רוח נו מתי אוכלים.
נכון זה בסך עוף עם תפוחי אדמה אבל בשבילי זה טעם בית 🙂
יש דברים שלא משתנים וזה לא משנה שעברו יותר מ 20 שנה, יש לי ילדים והם מתים על העוף הזה הוא יוצא רך התפוחי אדמה מקבלים את הטעם של העוף והרוטב הנפלא (איפה החלה ?) אני אוהבת להגיש קוסקוס ליד או כל דבר שיספוג את הרוטב.
העברתי את טעמי הילדות שלי לילדים, רועי נכנס הביתה ושואל אותי "אמא הריח בחדר המדרגות שיגע אותי אפשר לאכול ?"
אני את שלי עשיתי העברתי לדור הבא את הטעמים שגדלתי עליהם.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
קילו חלקי העוף (לא חזה או פרגיות)
2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
200 ג' פטריות שמפיניון(כ 15 יחידות) פרוסות (אפשר להכפיל)
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
4 שיני שום פרוסות
פלפל חריף חתוך לטבעות
2 כפות רסק עגבניות
2 – 3 כוסות מים
תבלינים:
כפית סוכר
כפית פפריקה מרוקאית
שלושת רבעי כפית גריל עוף
חצי כפית כורכום
כף א. מרק
שליש רבעי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. לחמם סיר רחב עם 4 כפות שמן לטגן את הבצל עד שמזהיב להוסיף את השום ולהמשיך לטגן עד הזהבה.
2. להוסיף את הפטריות ערבוב קל להוסיף אץ חלקי העוף מים, רסק, סוכר, פלפל ותבלינים להרתיח לכסות להנמיך את האש לבשל כ 30 דקות.
3. להוסיף את התפוחי אדמה לנער בעדינות שישקעו ברוטב לבשל כ 45 דקות מידי פעם לנער את הסיר בקטנה לקראת הסוף לבדוק טעמים.
כדאי לדעת ש…
אפשר להחליף את השוקיים בקילו כנפיים אפילו קצת יותר או 3 כרעיים מופרדות.
את התפוחי אדמה אפשר להחליף בארבעה גזרים,
מי שלא אוהב פטריות שיכין בלי. אפשר להכין יום מראש, במידה וחסר נוזלים בחימום להוסיף קצת מים. הכי בית בעולם.
גולשים מכינים וממליצים:
שירה : יצא מעולה!!!! תודה על כל המתכונים המדהימים!!!
שם : היי ניקי, מתכון נהדר, הכנתי אותו אתמול והוא זכה להצלחה מטורפת, ממליצה לכולם לנסות פשוט וטעים!
שירן : מושלם, מושלם, מושלם! הכנתי פעם אחת עם פטריות ותפוחי אדמה ואחרי יומיים ויתרתי על התפוחי אדמה לגוון קצת! עם או בלי יצא מושלם!
שוב תודה לך ניקי.
רונית : יצא מעולה!! תודה רבה
זינה : "כול כך טעים שלא משנה כמה פעמים אני מכינה את זה אף פעם לא נמאס! תודה ניקי"
יעל : "מעולה מעולה מעולה!!!
הכנתי ביום שישי וכולם ליקקו את האצבעות.
תודה על המתכון!"