צלי הודו ותפוחי אדמה
בשבילי זה אוכל של אמא, תבשיל עם תפוחי אדמה רכים והרבה רוטב, שווארמה הודו אני ספציפי אוהבת להשתמש בבשר הזה בגלל זמן הבישול הקצר והוא נחשב בשר יותר בריא לילדים.
הוא מככב אצלי המון בארוחות צהריים, אני מוסיפה אורז כי זה הולך נפלא עם הרוטב. תבשיל פשוט קל וטעים. נו אוכל של אמא 🙂
4 מנות
מרכיבים:
700 ג' שווארמה הודו נקבה חתוכה קטן
בצל גדול
4 תפוחי אדמה
2 כוסות מים
כף פפריקה מתוקה
כפית תבלין לפרגיות
חצי כפית פלפל שאטה טחון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. לחתוך את התפוחי אדמה לקוביות קטנות, לחמם סוטאז' (סיר עם דפנות יחסית נמוכות) עם 4 כפות שמן לטגן את התפוחי אדמה עד שהם מזהיבים קלות.
2. לקצוץ את הבצל להוסיף לתפוחי אדמה לטגן כשתי דקות להוסיף תבלינים ושתי כוסות מים לבשל כ 20 דקות התפוחי אדמה אמורים להיות רכים.
3. להוסיף את השווארמה + כוס מים נוספת, לבשל 15 דקות מידי פעם לערבב ולבדוק טעמים.
הוגש עם מרק תירס מהיר, אורז עם גזר וסלט ירקות
הוגש עם מרק תירס מהיר, אורז עם גזר וסלט ירקות
גולשים מכינים וממליצים:
תהילה : "אתמול הכנתי,היה מושלם.. לא יודעת אם יש מנה מושלמת יותר מזה
חיסלנו אני ובעלי את כל הסיר!! שהיה מיועד ל4 מנות!!"
לינוי :"ניקי, תשמעי זה מתכון פצצה!!!
גנית : "ניקי הכנתי את זה לארוחת שישי, ויצא מדהים !!!!
אפילו הילד שלא כל כך אוהב את סוג התבשילים האלו, אכל בהנאה וביקש עוד!!!"
הדס : "מעולה!! אין מילים. תודה על עוד מתכון מצוין!"
יעלי : "מצויין! יצא ללקק ת׳שפתיים: בעלי והפשפשה נהנו- איזה כיף :)) תודה"
דיקלה : "אתם לא מבינים איזה טעים…. השווארמה רכה כמו חמאה
סוף הדרך פשוט!"