קציצות בשר ואורז מלא אפויות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
קציצות בשר ואורז מלא אפויות

קציצות בשר ואורז מלא אפויות

למה דווקא אורז ? כי אורז ובשר זה שילוב נהדר והפעם הלכתי על אורז מלא, יצאו קציצות שמנמנות עסיסיות טעימות
ואפילו לא הזכרתי את העובדה שכולן נכנסו לתנור שזה בכלל חיים קלים והרבה יותר בריאים למשפחה.

25 קציצות

מרכיבים:

500 ג’ בשר בקר טחון
כוס אורז מלא
2 כוסות מים רותחים (חוץ מההשרייה)
בצל קצוץ ומטוגן
כפית פפריקה
כף פטרוזיליה קצוצה
ביצה
כפית גדושה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח


הכנות:

1. הכנת האורז:
להשרות את האורז במים רותחים כ 15 דקות ולסנן.
לחמם מחבת עם השמן להוסיף את האורז ולערבב שכל האורז יצופה בשמן. להוסיף את המים ותבלינים להרתיח להנמיך את האש ולכסות. לבשל כ – 45 דקות, לסגור את האש ולהשאיר מכוסה 20 דקות נוספות. לפתוח ולערבב בעזרת מזלג.

2. לערבב את מצרכי הקציצות כולל האורז ליצור כדורים ולקרר כשעה.

3. לרפד תבנית בנייר אפיה משומן, לסדר את הקציצות כ 15 דקות צד ראשון ולהפוך לצד השני לעוד 10 דקות

4510 צפיות 8 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

SN856894-1

‏‏עותק של SN856882-1


152
תגובות

  הרשם  
עדכן
קרן

קציצות בתנור טעימות מיד כשהן יוצאות מהתנור. אח”כ פחות והילדים כבר לא אוכלים אותם… יש דרך להכין את הקציצות האלה בבישול בסיר? אולי עם רוטב? (לא טיגון) תודה

ריקי

היי ניקי,
פעם ראשונה מכינה את המתכון הזה. במקום אורז מלא השתמשתי באורז רגיל. הקציצות יצאו ניחוחות וטעימות. תוך זמן קצר הכל חוסל.
תודה על האתר והמתכונים הנפלאים.

מיאו

פשוט ללקק את האצבעות
ניקי, את אלופה!!

הודיה

בוקר טוב ניקי,
האם המים שמשמשים להשריית האורז מתווספים גם הם לבישול
האורז? או שמסננים את האורז ומבשלים רק עם 2 הכוסות?
תודה על המתכון (-:

יהודית

הי ניקי האם הקציצות יתייבשו אם אכין אותם בשישי בצהריים לארוחת שבת בצהריים? עם חימום על הפלטה… תודה רבה

נוח

שלום ניקי,
אם שכחתי לשים ביצה זה קריטי? כרגע הקציצות שוכבות במקרר.
אני יכול ללוש הכל מחדש השאלה אם יש סיבה
תודה מראש

1 7 8 9