קציצות בשר ואורז מלא אפויות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
קציצות בשר ואורז מלא אפויות

קציצות בשר ואורז מלא אפויות

למה דווקא אורז ? כי אורז ובשר זה שילוב נהדר והפעם הלכתי על אורז מלא, יצאו קציצות שמנמנות עסיסיות טעימות
ואפילו לא הזכרתי את העובדה שכולן נכנסו לתנור שזה בכלל חיים קלים והרבה יותר בריאים למשפחה.

25 קציצות

מרכיבים:

500 ג’ בשר בקר טחון
כוס אורז מלא
2 כוסות מים רותחים (חוץ מההשרייה)
בצל קצוץ ומטוגן
כפית פפריקה
כף פטרוזיליה קצוצה
ביצה
כפית גדושה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. הכנת האורז:
להשרות את האורז במים רותחים כ 15 דקות ולסנן.
לחמם מחבת עם השמן להוסיף את האורז ולערבב שכל האורז יצופה בשמן. להוסיף את המים ותבלינים להרתיח להנמיך את האש ולכסות. לבשל כ – 45 דקות, לסגור את האש ולהשאיר מכוסה 20 דקות נוספות. לפתוח ולערבב בעזרת מזלג.

2. לערבב את מצרכי הקציצות כולל האורז ליצור כדורים ולקרר כשעה.

3. לרפד תבנית בנייר אפיה משומן, לסדר את הקציצות כ 15 דקות צד ראשון ולהפוך לצד השני לעוד 10 דקות

12015 צפיות 15 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

SN856894-1

‏‏עותק של SN856882-1

152
תגובות

  הרשם  
עדכן
רונית

שלום ניקי

רציתי לשאול לא הבנתי לערבב את מצרכי הקציצות כולל האורז

פשוט שהאורז מוכן וקר אז לערבב את האורז עם הקציצות

לשמן את נייר האפיה בשמן איזה שמן לשמן רגיל לשפוך על הנייר אפיה.

תודה אין עלייך

רונית

שלי

היי ניקי האם אפשר להחליף את הבשר בעוף (זה מה שיש כרגע בבית) ?

איילת

ניקי המדהימה. יש לך אתר מאלף ומתכונים מדהימים.
אשמח אם תוכלי להסביר בקצרה אך במדוייק איך להתנהג במתכון זה עם אורז רגיל.
סופ”ש נפלא.

שרון

חייבת לעדכן למרות השעה…
הקציצות יצאו מדהימות, טעמן נפלא ומשאיר טעם של עוד!
תודה ניקי על עוד מתכון כל-כך מוצלח!
שרון.

שרון

תודה על תגובתך המהירה!
יישר כח,
שרון.

שרון

היי ניקי!
מה שלומך? נהנית מהאתר שלך כרגיל – את נפלאה.
רציתי לשאול האם התבלון של האורז כולל רק פלפל שחור, מלח ואבקת מרק?
את הפפריקה והפטרוזיליה מוסיפים לתערובת הקציצות?
תודה מראש,
שרון.

טלי

ערב טוב ניקי!

מישהי כאן שאלה אם אפשרי להכין עם אורז רגיל וענית שההכנה שלו שונה – כוס אחת של אורז רגיל. אבל גם במתכון שרשמת מופיע כוס אחת לאורז מלא.
לא הבנתי מה ההבדל אם זה אורז רגיל או שפספסתי משהו?

תודה והמשך ערב נעים,
טלי