קציצות בשר ואורז מלא אפויות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
קציצות בשר ואורז מלא אפויות

קציצות בשר ואורז מלא אפויות

למה דווקא אורז ? כי אורז ובשר זה שילוב נהדר והפעם הלכתי על אורז מלא, יצאו קציצות שמנמנות עסיסיות טעימות
ואפילו לא הזכרתי את העובדה שכולן נכנסו לתנור שזה בכלל חיים קלים והרבה יותר בריאים למשפחה.

25 קציצות

מרכיבים:

500 ג’ בשר בקר טחון
כוס אורז מלא
2 כוסות מים רותחים (חוץ מההשרייה)
בצל קצוץ ומטוגן
כפית פפריקה
כף פטרוזיליה קצוצה
ביצה
כפית גדושה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. הכנת האורז:
להשרות את האורז במים רותחים כ 15 דקות ולסנן.
לחמם מחבת עם השמן להוסיף את האורז ולערבב שכל האורז יצופה בשמן. להוסיף את המים ותבלינים להרתיח להנמיך את האש ולכסות. לבשל כ – 45 דקות, לסגור את האש ולהשאיר מכוסה 20 דקות נוספות. לפתוח ולערבב בעזרת מזלג.

2. לערבב את מצרכי הקציצות כולל האורז ליצור כדורים ולקרר כשעה.

3. לרפד תבנית בנייר אפיה משומן, לסדר את הקציצות כ 15 דקות צד ראשון ולהפוך לצד השני לעוד 10 דקות

12018 צפיות 3 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

SN856894-1

‏‏עותק של SN856882-1

152
תגובות

  הרשם  
עדכן
טלי

הי ניקי האם התכוונת לקרר במקרר

טלי

היי ניקי
האם לקרר לשעה התכוונת למקרר

אלון

היי,
רציתי לדעת האם לטגן קצת את הבשר לפני הערבוב עם האורז
תודה
אלון

מיכל

ניקי,
האם אפשר להקפיא את הקציצות?

אני

היי ניקי,
האם יש לך הצעה לאלטרנטיבה לאבקת מרק?
אולי שילוב כלשהו של תבלינים?
תודה

רונית

ניקי שלום
רציתי להודות לך על המתכון של הקציצות
שמתי אבקת מרק באורז כמו שאמרת
בקציצות לא שמתי , בגלל זה אין תבלון חשבתי שמספיק באורז המלא שלא יהיה
יותר מידי מלוח
כמה צריך לשים בקציצות מלח פלפל אני מבינה לפי הטעם אבל בכל זאת
הקציצות יצאו עסיסיות אבל בלי תבלון חסר איפה לשים בבשר הטחון וככמה

תודה לך

נעמה

היי ניקי,
אפשר להחליף את האורז המלא בחיטה? או בגריסי פנינה? ואיך?
תודה