קציצות בשר ואורז מלא אפויות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
קציצות בשר ואורז מלא אפויות

קציצות בשר ואורז מלא אפויות

למה דווקא אורז ? כי אורז ובשר זה שילוב נהדר והפעם הלכתי על אורז מלא, יצאו קציצות שמנמנות עסיסיות טעימות
ואפילו לא הזכרתי את העובדה שכולן נכנסו לתנור שזה בכלל חיים קלים והרבה יותר בריאים למשפחה.

25 קציצות

מרכיבים:

500 ג’ בשר בקר טחון
כוס אורז מלא
2 כוסות מים רותחים (חוץ מההשרייה)
בצל קצוץ ומטוגן
כפית פפריקה
כף פטרוזיליה קצוצה
ביצה
כפית גדושה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. הכנת האורז:
להשרות את האורז במים רותחים כ 15 דקות ולסנן.
לחמם מחבת עם השמן להוסיף את האורז ולערבב שכל האורז יצופה בשמן. להוסיף את המים ותבלינים להרתיח להנמיך את האש ולכסות. לבשל כ – 45 דקות, לסגור את האש ולהשאיר מכוסה 20 דקות נוספות. לפתוח ולערבב בעזרת מזלג.

2. לערבב את מצרכי הקציצות כולל האורז ליצור כדורים ולקרר כשעה.

3. לרפד תבנית בנייר אפיה משומן, לסדר את הקציצות כ 15 דקות צד ראשון ולהפוך לצד השני לעוד 10 דקות

13317 צפיות 16 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

SN856894-1

‏‏עותק של SN856882-1

154
תגובות

  הרשם  
עדכן
אביבה

הי ניקי , אני בדרך להכין את המתכון הזה , האם פטרוזיליה יבשה הולך פה או שניתן לוותר לגמרי על זה? תודה

מיכל

הי ניקי ,תודה על מתכונייך שהתאזרחו אצלנו.מה אפשר לשים במקום אבקת מרק?

לאה

היי ניקי, אם אני מכינה עם אורז לבן יש הבדל בהכנה?
תודה על המתכונים הנפלאים שלך!

ורדית

היי ניקי, הקציצות כרגע בתנור ואחר כך אני רוצה להקפיא. תוכלי להסביר באיזו צורה להקפיא כדי שבחימום חוזר הן לא יהיו חסרות טעם ? (פעם ראשונה שאני מכינה קציצות אלה)

נעמה

היי ניקי!
שמתי את כל התבלינים באורז וזה עכשיו על הגז זה נורא?

לאה

היי ניקי. אני קצת לא מבינה איזה תבלינים צריך להוסיף לאורז ואיזה בשלב של הערבוב עם הבשר..

ליאת

היי ניקי, המתכון פצצה ! הכנתי מספר פעמים וזה תמיד נטרף ע”י הקטנים והגדולים. יש לי שאלה – נשארו לי במקרר מהצהריים עוד 12 קציצות שלא אפיתי והאמת שממש לא בא לי להתעסק עם זה עכשיו …. האם זה יחזיק מעמד למחר בצהריים ?
(אני אדגיש שהקציצות מוכנות לגמרי – בשר , אורז ותבלינים).
תודה וחג חנוכה שמח !

1 3 4 5 6 7 9