קציצות בשר ואורז מלא אפויות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
קציצות בשר ואורז מלא אפויות

קציצות בשר ואורז מלא אפויות

למה דווקא אורז ? כי אורז ובשר זה שילוב נהדר והפעם הלכתי על אורז מלא, יצאו קציצות שמנמנות עסיסיות טעימות
ואפילו לא הזכרתי את העובדה שכולן נכנסו לתנור שזה בכלל חיים קלים והרבה יותר בריאים למשפחה.

25 קציצות

מרכיבים:

500 ג’ בשר בקר טחון
כוס אורז מלא
2 כוסות מים רותחים (חוץ מההשרייה)
בצל קצוץ ומטוגן
כפית פפריקה
כף פטרוזיליה קצוצה
ביצה
כפית גדושה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. הכנת האורז:
להשרות את האורז במים רותחים כ 15 דקות ולסנן.
לחמם מחבת עם השמן להוסיף את האורז ולערבב שכל האורז יצופה בשמן. להוסיף את המים ותבלינים להרתיח להנמיך את האש ולכסות. לבשל כ – 45 דקות, לסגור את האש ולהשאיר מכוסה 20 דקות נוספות. לפתוח ולערבב בעזרת מזלג.

2. לערבב את מצרכי הקציצות כולל האורז ליצור כדורים ולקרר כשעה.

3. לרפד תבנית בנייר אפיה משומן, לסדר את הקציצות כ 15 דקות צד ראשון ולהפוך לצד השני לעוד 10 דקות

13342 צפיות 9 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

SN856894-1

‏‏עותק של SN856882-1

154
תגובות

  הרשם  
עדכן
אני

בוקר טוב ניקי,
הכנתי אורז מלא שלשום ונשאר לי הרבה האם אני עדיין יכולה להשתמש בו לקציצות?

נעה

הי ניקי, אפשר לשים עדשים כתומות המקום אורז מלא?

Leprecon

עוד הצלחה נרשמה . תודה , אוכלי הבשר בבית נהנים מאוד.
אהבתי שיש אורז מלא שזה בריא יותר

תהילה

הי ניקי, עשיתי את הקציצות ויצא ממש טעים!!
ישלך אולי רעיון לרוטב בשבילם? שהוא לא רוטב עגבניות..
ואם רוטב עגבניות כן הולך איתן- אפשר מתכון??
תודה רבה!!

סיגל

היי,אפשר להשתמש באורז רגיל במקום באורז מלא?

מיכל

שלום ניקי…

הכנתי את הקציצות והן כבר מתקררות במקרר, אבל העיסה יצאה לי מאוד מאוד נוזלית. זה בעייתי?? הקציצות לא קיבלו צורה עגולה אלה שטוחה ואליפטית. אותיא אותם בעוד כ….4 שעות כי יצאתי מהבית. את חושבת שהם יתקשו???

תודה,

מיכל

אביבה

תודה רבה על תגובה מהירה כמו תמיד