קציצות בשר ואורז מלא אפויות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
קציצות בשר ואורז מלא אפויות

קציצות בשר ואורז מלא אפויות

למה דווקא אורז ? כי אורז ובשר זה שילוב נהדר והפעם הלכתי על אורז מלא, יצאו קציצות שמנמנות עסיסיות טעימות
ואפילו לא הזכרתי את העובדה שכולן נכנסו לתנור שזה בכלל חיים קלים והרבה יותר בריאים למשפחה.

25 קציצות

מרכיבים:

500 ג’ בשר בקר טחון
כוס אורז מלא
2 כוסות מים רותחים (חוץ מההשרייה)
בצל קצוץ ומטוגן
כפית פפריקה
כף פטרוזיליה קצוצה
ביצה
כפית גדושה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. הכנת האורז:
להשרות את האורז במים רותחים כ 15 דקות ולסנן.
לחמם מחבת עם השמן להוסיף את האורז ולערבב שכל האורז יצופה בשמן. להוסיף את המים ותבלינים להרתיח להנמיך את האש ולכסות. לבשל כ – 45 דקות, לסגור את האש ולהשאיר מכוסה 20 דקות נוספות. לפתוח ולערבב בעזרת מזלג.

2. לערבב את מצרכי הקציצות כולל האורז ליצור כדורים ולקרר כשעה.

3. לרפד תבנית בנייר אפיה משומן, לסדר את הקציצות כ 15 דקות צד ראשון ולהפוך לצד השני לעוד 10 דקות

10779 צפיות 14 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

SN856894-1

‏‏עותק של SN856882-1

152
תגובות

  הרשם  
עדכן
רחלי

הי ניקי,
מתכוונת להכין את הקציצות.. יש לך רעיון מה להגיש ליד? משהו עם איזה רוטב אולי?
תודה (:

שמש

ניקי שלום,
מכינה כעת את הקציצות.
קצת לא ברור לי איזה תבלינים לבישול האורז ואיזה לבלילה אחר כך עם הבשר?
תודה
ושבת שלום

מורן

התכוונתי שאני לא עושה חצי קילו בשר אני עושה רבע קילו

מורן

היי ניקי,
אם אני רוצה לעשות 250 גרם בשר ולא חצי איך להתייחס לכמות? שלא יצא דליד מידי בגלל הביצה

אילן

בוקר טוב רציתי לדעת אם אני יכול להכין בחמישי את הקציצות ולאפות ביום שישי ?

בטי

שלום ניקי,
לאחר שצרתי את הקציצות ושמתי אותן להתקרר, האם אני יכולה להשאיר אותן במקרר ולאפות אותן בערב (לאחר 6 שעות בערך) או אחרי שעה?תודה רבה

בטי

שלום ניקי,
פעם ראשונה שלי באתר ואני רואה שהתגובות מדהימות… רציתי לדעת על איזה חום לאפות את הקציצות (התנור שלי עובד רק על טורבו)? תודה רבה