


קציצות בשר ואורז מלא אפויות
למה דווקא אורז ? כי אורז ובשר זה שילוב נהדר והפעם הלכתי על אורז מלא, יצאו קציצות שמנמנות עסיסיות טעימות
ואפילו לא הזכרתי את העובדה שכולן נכנסו לתנור שזה בכלל חיים קלים והרבה יותר בריאים למשפחה.
25 קציצות
מרכיבים:
500 ג’ בשר בקר טחון
כוס אורז מלא
2 כוסות מים רותחים (חוץ מההשרייה)
בצל קצוץ ומטוגן
כפית פפריקה
כף פטרוזיליה קצוצה
ביצה
כפית גדושה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. הכנת האורז:
להשרות את האורז במים רותחים כ 15 דקות ולסנן.
לחמם מחבת עם השמן להוסיף את האורז ולערבב שכל האורז יצופה בשמן. להוסיף את המים ותבלינים להרתיח להנמיך את האש ולכסות. לבשל כ – 45 דקות, לסגור את האש ולהשאיר מכוסה 20 דקות נוספות. לפתוח ולערבב בעזרת מזלג.
2. לערבב את מצרכי הקציצות כולל האורז ליצור כדורים ולקרר כשעה.
3. לרפד תבנית בנייר אפיה משומן, לסדר את הקציצות כ 15 דקות צד ראשון ולהפוך לצד השני לעוד 10 דקות
אם
שמתי את כל התבלינים באורז.
אז לשים שוב בבשר או שזה מספיק?
היי ניקי יקרה,אפשר אורז אדום?
הי ניקי!
באיזו טמפרטורה לשים את הקציצות בתנור…
אני רגע לפני..
תודה (-:
היי ניקי,
האם אפשר להכין עם בשר הודו טחון?
עם איזו תוספת את ממליצה להכין את הקציצות?
היי ניקי,
האם אפשר להשאיר את הקציצות במקרר ולאפות אותן רק מחר בצהרים?
הכנה מראש לצהרים לילדים..
הי ניקי, המתכונים שלך נפלאים. האם אפשר להחליף את האורז בקוסקוס מוכן שיש לי מאתמול?
בוקר טוב, האם אפשר להקפיא את הקציצות? ואם כן אני רוצה לטגן אותם אז לפני הטיגון או אחרי?