יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים מנות עיקריות תבשילי עוף קלים

תבשיל עוף עם בצל ועשבי תיבול

11 יוני 2012
(Visited 12,723 times, 1 visits today)

תבשיל עוף עם בצל ועשבי תיבול

אני לא מושלמת אני מודה. לנהל בית, לטפל בשלושה ילדים (או בארבעה, תלוי איך מסתכלים על הבעל ) וגם לעבוד אז לפעמים יש לי נפילות בדרך.
לזמנים שאני קצרה בזמן אני תמיד מחזיקה עוף בפריזר, תמיד אוהבים אצלי והדבר היחיד שאני צריכה להקפיד שיהיה הרבה רוטב ומבחינת הילדים זה האוכל המושלם. יצא לי תבשיל מעולה עם רוטב סמיך ומשגע שכולנו נהננו לטבול את החלה, ליקקנו את האצבעות וחיסלנו את הסיר עד תום. חוץ מזה כשבחוץ גשום אין כמו תבשיל חם והכי חשוב קלי קלות הכנה. יאללה למטבח.

מרכיבים:

קילו חלקי עוף
3 בצלים חתוכים לקוביות
5 שיני שום פרוסות
כוסברה קצוצה
פטרוזיליה קצוצה
כפית גדושה גריל עוף
חצי כפית בהרט
כפית פפריקה
1/3 כפית פפריקה חריפה
פלפל לבן
א. מרק
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • לחמג’ון מאפה בשר עם ירקות

    מאפה טעים להפליא! פשוט להכנה והתוצאה יפהפייה, מוכנים להתאהב ?
    שילבתי במתכון אחד שני דברים שאני מאוד אוהבת, בשר טחון ושמרים ואיזה שילוב מופלא זה השניים.
    אני בעד לפתוח את סוף השבוע עם מאפי שמרים ובשר קצת ירקות עם מלא טעמים טובים והבשר מורגש בכל ביס.
    אני אפילו קוראת לזה נישנוש הקטנים האלה בגודל 2 ביסים והם נעלמים במהירות. זה סוג של מאפים אישיים.
    ערימה גדולה באמצע השולחן שימו לב איך היא נעלמת, תגישו עם טחינה טובה ליד, סלט ירקות ואל תשכחו מאיפה לקחתם את המתכון 🙂

     

    30 יחידות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. לטגן את חלקי העוף ולהזהיב, להוציא לנייר סופג.

2. לטגן את הבצל ושיני השום להוסיף את חלקי העוף לתבל במל”פ.

3. להוסיף את שאר המצרכים כולל תבלינים, לכסות את העוף במים, לכסות חלקית את הסיר ולבשל כשעה פלוס, לבדוק טעמים.

גולשים מכינים וממליצים:

אמא : “כרגיל- מתכון מנצח. שמתי עכשיו על האש ואני כבר מתה לאכול. כל הבית ריח!!!”

אוראל : “הכנתי כמה פעמים.טעים מאוד!! ובכלל אני מכינה המון מהאתר שלך.
המון תודה על כל המתכונים הטעימים!!”

הרשם
עדכן
48 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי ניקי,
יהיה נורא אם לא אשים בהרט וכוסברה או שיצא חסר טעם?

תודה לך!

היי ניקי, האם הכוונה לבצל קצוץ לקוביות או לחתוך את הבצל לכ 8 חתיכות?

היי ניקי.האם אני יכולה לוותר על שלב הטיגון ולבשל ישר בסיר בלי העור של העוף?
הכנתי כמו במתכון המקורי ובעלי התאהב בתבשיל הזה.

היי אפשר בלי אבקת מרק?

היי ניקי, אפשר לעשות בתבנית חרס או קרמיקה ולכסות בנייר כסף? או שעדיף בסיר רגיל (לא מיוחד לתנור) עם מכסה?

שלום לניקי היקרה. א. אני רוצה לוודא – מטגנים את הבצל באותו הסיר שטיגנתי את העוף. נכון? ב. אני משתמשת רק בקוביות של דורות. האם הולך כאן? אם כן, כמה קוביות בבקשה לכוסברה וכמה לפטרוזיליה?
תודה מראש על התשובות

שלום ניקי.
יש לי עוף ממש דומה. תנסי פעם לטגן קודם תבצל,עליו להוסיף את העוף(שכבר פיזרת עליו את התבלינים היבשים מכל הצדדים,אני מורידה את העור) להפוך אותו אחרי שצד אחד הזהיב לסגור ולבשל בעדינות כשעה.10 דק’ לפני הסוף אני מוסיפה את הירוקים. ובדכ לא מוסיפה מים בכ ל ל! (העוף מוציא מעצמו)
תודה על שלל הרעיונות.מרב