יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים מנות עיקריות מתכוני פסטה תבשילי עוף קלים

תבשיל עוף ופסטה בסיר אחד

12 יוני 2012
(Visited 16,034 times, 14 visits today)
תבשיל עוף ופסטה בסיר אחד

תבשיל עוף ופסטה בסיר אחד

מסוג הארוחות שאני הכי אוהבת להכין הכל ביחד בסיר אחד, הפסטה מקבלת את הטעם של העוף וזה משגע, מסוג התבשילים שבאמת מלקקים את האצבעות כי הוא יוצא נהדר.  אני אומר ככה בשקט שזה תבשיל שמתאים למי שקצת מתעצל להכין צהריים ולא בא לו להשקיע יותר מידי אבל את זה תשאירו בינינו 🙂

4 מנות

מרכיבים:

קילו כנפיים חצויות
בצל
3 שיני שום
200 ג’ פסטה
2 גזרים חתוכים למקלות (לא חובה)
כפית רוטב סויה
כף רסק עגבניות
כפית קטשופ
כפית סוכר
כף פפריקה מתוקה
כף מלאה א. מרק
פלפל שחור טחון גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • חזה עוף עם קישואים וגזר

    אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
    מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
    רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
    לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ’ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
    הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

    3 מנות

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • לחמג’ון מאפה בשר עם ירקות

    מאפה טעים להפליא! פשוט להכנה והתוצאה יפהפייה, מוכנים להתאהב ?
    שילבתי במתכון אחד שני דברים שאני מאוד אוהבת, בשר טחון ושמרים ואיזה שילוב מופלא זה השניים.
    אני בעד לפתוח את סוף השבוע עם מאפי שמרים ובשר קצת ירקות עם מלא טעמים טובים והבשר מורגש בכל ביס.
    אני אפילו קוראת לזה נישנוש הקטנים האלה בגודל 2 ביסים והם נעלמים במהירות. זה סוג של מאפים אישיים.
    ערימה גדולה באמצע השולחן שימו לב איך היא נעלמת, תגישו עם טחינה טובה ליד, סלט ירקות ואל תשכחו מאיפה לקחתם את המתכון 🙂

     

    30 יחידות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. לחמם סיר עם 3 כפות שמן, לקצוץ את הבצל להוסיף לסיר ולטגן עד שמזהיב, לקצוץ את השום ולהוסיף לבצל לטיגון קצר מידי פעם לערבב.

2. להניח מעל את הכנפיים ולטגן כמה דקות מידי פעם לערבב, לנער בעדינות את הסיר להוסיף את שאר המצרכים (את הפסטה לא להוסיף) את הגזר לחתוך למקלות קצרים + 2 כוסות מים, להנמיך את האש לבינונית ולבשל כ 45 דקות מידי פעם לערבב.

**את השלב הזה אפשר להכין מראש**

3. להוסיף את הפסטה כמו שהיא להוסיף 2 כוסות מים שיכסו את הפסטה, לבשל עוד 20 דקות מידי פעם לערבב, מומלץ לבדוק טעמים ולוודא שהפסטה מוכנה.

4. כשהפסטה מוכנה להוריד מהאש ולערבב מידי פעם גם אם נותרו נוזלים הפסטה תספוג אותם, כדאי להמתין 10 – 15 דקות הלפני ההגשה הפסטה סופגת את הטעמים יותר טוב.

כדאי לדעת ש…
את הפסטה מכניסים לתבשיל כשהיא לא מוכנה הכל מתבשל ביחד. את החלק הראשון אפשר להכין יום מראש ולמחרת להכניס את הפסטה.
יש לכם פסטה מוכנה ? תוותרו על סעיף 3 תוסיפו קצת יותר נוזלים תוסיפו את הפסטה תערבבו תנו שתי דקות בישול ותורידו מהאש. מומלץ להמתין 10 – 15 דקות לפני שאוכלים ולערבב מידי פעם.

תבשיל עוף ופסטה בסיר אחדתבשיל עוף ופסטה בסיר אחד

גולשים מכינים וממליצים:

א.ח : הכנתי ביום שישי ויצא מעולה! מנה קלה וטעימה מאוד והכל בסיר אחד.

לולה : “פשוט רעיון נהדר! יוצא מעולה מעולה. טעים! אני מוסיפה לקט ירקות העונה במקום הגזר הגמדי, ואפשר לשחק עם המתכון, הרעיון פשוט מעולה. תודה ניקי! מומלץ בחום לילדים מפונקים… :-P”

מיה : “מעולה!!! תודה!!!!”

א.ח : “הכנתי ביום שישי ויצא מעולה! מנה קלה וטעימה מאוד והכל בסיר אחד.”

שם : “יאמייייייי ! יצא טעים טעים ! תודה :))”

שם : “יצא נפלא !!!”

אבישגר : “החלפנו את הסילאן בדבש השתמשנו ברסק עגבניות רגיל והוספנו לבצל שום. יצא מעדן.”

עירית : “וואו ועוד פעם וואו!! הייתי סקפטית בגלל הפסטה, תמיד מפחדת שהיא תהיה יותר מדי רכה או פחות מדי.. ויצא מדהים פשוט ללקק את הסיר! כמו שאר המתכונים המושלמים שלך מדויק להפליא.”

הרשם
עדכן
109 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

אפשר עם כרעיים /פולקע במקום כנפיים?

היי ניקי,
תודה רבה על המתכון❤
שאלה..אם אני רוצה לבשל חבילה שלמה של ספגטי(500 גר’) מה צריך לשנות כדי שיצא טוב? 200 גר’ לא יספיקו
תודה מראש!

האם אפשר במקום הפסטה גריסים?

לא הבנתי למה לוותר על סעיף 3 אם יש לי פסטה כבר מוכנה…ועוד להוסיף לה נוזלים….נראה לי ההפך…תקני אותי אם אני טועה….

האם להוריד את העור מהכנפיים?

אפשר במקום הכנפיים להכין עם חזה עוף? האם מצריך פחות זמן בישול או פחות מים?

ניקי היקרה. אני מכין קבוע עם הצלי עוף/בשר ובמיוחד עם שאריות צלי שהן זהב טהור עבור כל סוגי הפתיתים, הדגנים,הקטניות, הזרעונים כמו כוסמת וקינואה דוחן וכו וגם סתם עם הירקות האהובים.