עוף וספגטי בסיר אחד
זה מסוג המתכונים שלא מפסיקים להכין כי ילדים מאוד מאוד אוהבים, סך הכל מדובר בפטנט פשוט אבל משנה חיים למי שמבשל ביום יום. העוף מתבשל עם הספגטי באותו סיר לא בנפרד אלא בתוך הרוטב של העוף.
למי שמכין פסטה לעיתים קרובות לילדים בצהריים זה אחד המתכונים הכי שווים שיש, הטעמים של הפסטה נפלאים כל טעמי העוף נספגים בפסטה ולפעמים חלק מהעוף מתפרק אז מקבלים חתיכות של עוף עם הפסטה וזה יאמי.
מדובר בלהיט אצל הילדים תתכוננו לתגובות מדהימות ותשאירו בינינו כמה קל להכין.
4 מנות
מרכיבים:
קילו כנפיים חצויות / שוקיים / כרעיים
בצל חתוך לקוביות קטנות
3 שיני שום פרוסות
200 ג' כל פסטה שאוהבים
2 גזרים חתוכים למקלות קצרים(לא חובה)
2 כוסות מים + 2 כוסות נוספות
כף רוטב סויה
כף יפה רסק עגבניות
כף שטוחה קטשופ
כפית סוכר
כף פפריקה מרוקאית מתוקה
כף מלאה א. מרק
חצי כפית פלפל שחור טחון
קורט מלח
הכנות:
1. לחמם סיר עדיפות לסוטאז' (סיר בעל דפנות נמוכות) עם 3 – 4 כפות שמן לטגן על אש בינונית את הגזר להוסיף הבצל עד שהוא שקוף להוסיף את השום ולטגן עד הזהבה.
2. להוסיף את חלקי העוף לערבב כדקה להוסיף סויה, רסק עגבניות, קטשופ, סוכר, תבלינים ומים להרתיח לכסות לבשל על אש בינונית כ 45 – 50 דקות.
3. במידה ומשתמשים בספגטי לחצות את הפסטה להוסיף כמו שהיא בלי לבשל לסיר להוסיף 2 כוסות מים להרתיח ולבשל על אש בינונית כ 20 – 25 דקות, מומלץ לערבב מידי פעם ובסיום לבדוק טעמים.
4. אם נותרו נוזלים מומלץ לערבב עוד מספר דקות ואז להגיש.
גולשים מכינים וממליצים:
א.ח : הכנתי ביום שישי ויצא מעולה! מנה קלה וטעימה מאוד והכל בסיר אחד.
לולה : "פשוט רעיון נהדר! יוצא מעולה מעולה. טעים! אני מוסיפה לקט ירקות העונה במקום הגזר הגמדי, ואפשר לשחק עם המתכון, הרעיון פשוט מעולה. תודה ניקי! מומלץ בחום לילדים מפונקים… :-P"
מיה : "מעולה!!! תודה!!!!"
א.ח : "הכנתי ביום שישי ויצא מעולה! מנה קלה וטעימה מאוד והכל בסיר אחד."
שם : "יאמייייייי ! יצא טעים טעים ! תודה :))"
שם : "יצא נפלא !!!"
אבישגר : "החלפנו את הסילאן בדבש השתמשנו ברסק עגבניות רגיל והוספנו לבצל שום. יצא מעדן."
עירית : "וואו ועוד פעם וואו!! הייתי סקפטית בגלל הפסטה, תמיד מפחדת שהיא תהיה יותר מדי רכה או פחות מדי.. ויצא מדהים פשוט ללקק את הסיר! כמו שאר המתכונים המושלמים שלך מדויק להפליא."