


תבשיל עוף ופסטה בסיר אחד
מסוג הארוחות שאני הכי אוהבת להכין הכל ביחד בסיר אחד, הפסטה מקבלת את הטעם של העוף וזה משגע, מסוג התבשילים שבאמת מלקקים את האצבעות כי הוא יוצא נהדר. אני אומר ככה בשקט שזה תבשיל שמתאים למי שקצת מתעצל להכין צהריים ולא בא לו להשקיע יותר מידי אבל את זה תשאירו בינינו 🙂
4 מנות
מרכיבים:
קילו כנפיים חצויות
בצל
3 שיני שום
200 ג’ פסטה
2 גזרים חתוכים למקלות (לא חובה)
כפית רוטב סויה
כף רסק עגבניות
כפית קטשופ
כפית סוכר
כף פפריקה מתוקה
כף מלאה א. מרק
פלפל שחור טחון גרוס
מלח
הכנות:
1. לחמם סיר עם 3 כפות שמן, לקצוץ את הבצל להוסיף לסיר ולטגן עד שמזהיב, לקצוץ את השום ולהוסיף לבצל לטיגון קצר מידי פעם לערבב.
2. להניח מעל את הכנפיים ולטגן כמה דקות מידי פעם לערבב, לנער בעדינות את הסיר להוסיף את שאר המצרכים (את הפסטה לא להוסיף) את הגזר לחתוך למקלות קצרים + 2 כוסות מים, להנמיך את האש לבינונית ולבשל כ 45 דקות מידי פעם לערבב.
**את השלב הזה אפשר להכין מראש**
3. להוסיף את הפסטה כמו שהיא להוסיף 2 כוסות מים שיכסו את הפסטה, לבשל עוד 20 דקות מידי פעם לערבב, מומלץ לבדוק טעמים ולוודא שהפסטה מוכנה.
4. כשהפסטה מוכנה להוריד מהאש ולערבב מידי פעם גם אם נותרו נוזלים הפסטה תספוג אותם, כדאי להמתין 10 – 15 דקות הלפני ההגשה הפסטה סופגת את הטעמים יותר טוב.
כדאי לדעת ש…
את הפסטה מכניסים לתבשיל כשהיא לא מוכנה הכל מתבשל ביחד. את החלק הראשון אפשר להכין יום מראש ולמחרת להכניס את הפסטה.
יש לכם פסטה מוכנה ? תוותרו על סעיף 3 תוסיפו קצת יותר נוזלים תוסיפו את הפסטה תערבבו תנו שתי דקות בישול ותורידו מהאש. מומלץ להמתין 10 – 15 דקות לפני שאוכלים ולערבב מידי פעם.
גולשים מכינים וממליצים:
א.ח : הכנתי ביום שישי ויצא מעולה! מנה קלה וטעימה מאוד והכל בסיר אחד.
לולה : “פשוט רעיון נהדר! יוצא מעולה מעולה. טעים! אני מוסיפה לקט ירקות העונה במקום הגזר הגמדי, ואפשר לשחק עם המתכון, הרעיון פשוט מעולה. תודה ניקי! מומלץ בחום לילדים מפונקים… :-P”
מיה : “מעולה!!! תודה!!!!”
א.ח : “הכנתי ביום שישי ויצא מעולה! מנה קלה וטעימה מאוד והכל בסיר אחד.”
שם : “יאמייייייי ! יצא טעים טעים ! תודה :))”
שם : “יצא נפלא !!!”
אבישגר : “החלפנו את הסילאן בדבש השתמשנו ברסק עגבניות רגיל והוספנו לבצל שום. יצא מעדן.”
עירית : “וואו ועוד פעם וואו!! הייתי סקפטית בגלל הפסטה, תמיד מפחדת שהיא תהיה יותר מדי רכה או פחות מדי.. ויצא מדהים פשוט ללקק את הסיר! כמו שאר המתכונים המושלמים שלך מדויק להפליא.”
היי ניקי,
תודה רבה על המתכון❤
שאלה..אם אני רוצה לבשל חבילה שלמה של ספגטי(500 גר’) מה צריך לשנות כדי שיצא טוב? 200 גר’ לא יספיקו
תודה מראש!
האם אפשר במקום הפסטה גריסים?
לא הבנתי למה לוותר על סעיף 3 אם יש לי פסטה כבר מוכנה…ועוד להוסיף לה נוזלים….נראה לי ההפך…תקני אותי אם אני טועה….
האם להוריד את העור מהכנפיים?
אפשר במקום הכנפיים להכין עם חזה עוף? האם מצריך פחות זמן בישול או פחות מים?
ניקי היקרה. אני מכין קבוע עם הצלי עוף/בשר ובמיוחד עם שאריות צלי שהן זהב טהור עבור כל סוגי הפתיתים, הדגנים,הקטניות, הזרעונים כמו כוסמת וקינואה דוחן וכו וגם סתם עם הירקות האהובים.
ניקי יקרה, חזרתי לעדכן….הכנתי את התבשיל ביום שישי. אכלתי בעבודה, יצא מעולה!! הכנתי עם שוקיים. תודה רבה על עוד מתכון מוצלח