יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים מנות עיקריות מתכונים מהירים וקלים תבשילי בשר

שווארמה

12 יוני 2012
(Visited 115,930 times, 4 visits today)
שווארמה

שווארמה

טעים טעים ואני חוזרת שוב טעים בטירוף. אחד המתכונים החביבים עליי שמכבב אצלי כל הזמן.
אז אחרי ההצלחה הקודמת אני פותחת שוב את המסעדה המזרחית אצלי בבית, הסלטים כבר על השולחן יש פיתות, תפוחי אדמה אפויים והכי חשוב הכנתי שווארמה מדהימה, ליקקנו את האצבעות. כבר אמרתי שזה כלום עבודה ?
בול מתאים לאימהות כמוני. ארוחת צהריים קלה ומפנקת לילדים 🙂

4 מנות

מרכיבים:

2 בצלים גדולים
700 ג` שווארמה הודו נקבה חתוכה קטן
(תבקשו מהקצב)
100 ג` שומן כבש (אלייה)  – לא חובה מוסיף המון
(בהמלצת הקצב)
2 כפיות גדושות תבלין לשווארמה
שליש כפית כמון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • לחמג’ון מאפה בשר עם ירקות

    מאפה טעים להפליא! פשוט להכנה והתוצאה יפהפייה, מוכנים להתאהב ?
    שילבתי במתכון אחד שני דברים שאני מאוד אוהבת, בשר טחון ושמרים ואיזה שילוב מופלא זה השניים.
    אני בעד לפתוח את סוף השבוע עם מאפי שמרים ובשר קצת ירקות עם מלא טעמים טובים והבשר מורגש בכל ביס.
    אני אפילו קוראת לזה נישנוש הקטנים האלה בגודל 2 ביסים והם נעלמים במהירות. זה סוג של מאפים אישיים.
    ערימה גדולה באמצע השולחן שימו לב איך היא נעלמת, תגישו עם טחינה טובה ליד, סלט ירקות ואל תשכחו מאיפה לקחתם את המתכון 🙂

     

    30 יחידות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. לחצות את הבצלים ולפרוס דק, לחמם מחבת עם 3 – 4 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב, זה לוקח זמן לערבב מידי פעם.

2. להוסיף את השווארמה לטגן שתיים שלוש דקות מידי פעם להקפיץ עד שההודו משנה את הצבע, להוסיף את התבלינים לטגן עוד שתי דקות תוך כדי ערבוב.

*3. לחתוך את השומן לקוביות קטנות להוסיף לשווארמה לדקת טיגון לבדוק טעמים ולהוריד מהאש.

Shawarma recipe

הוגש עם תפוחי אדמה אפויים, טחינה, סלט ירקות ופיתות.

כדאי לדעת ש…
השומן לא חובה, בלי תבלין לשווארמה זה לא שווארמה, בצל לשים הרבה זה מה שנותן את כל הטעם.

גולשים מכינים וממליצים:

הילה : “ניקי יצא טעים מאוד כמו שהבטחת והבעל נהנה ממסעדה מזרחית ליום אחד:) תודה לך!!”

רחלי : “מממ יאמי, יאמי..
זו הייתה התגובה של הבן שלי. לדעתי זה אומר הכול! תודה.”

שלי : “יצא ממש טעים!! גם בעלי מוסר (:”

קרן : “ארוחת צהריים קייצית ומושלמת.
מדהים כמה קל וטעים:)תודה”

שם : הכנתי אתמול לפי ההוראות (תוספת אורז)יצא מעולה,כל המשפחה התלהבה.תודה

הרשם
עדכן
181 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

אפשר להשתמש בבצל סגול?

במקום תבלין לשאורמה, מה אפשר להוסיף

ערב טוב ניקי, יצא ממש טעים, אני רוצה לשאול אם לדעתך אני יכולה להכין את זה עם טופו לבעלי הצימחוני? הוא אומר שהריח הרג אותו ובא לו גם

הכנתי ליומולדת של בעלי, יצא מעולה! הילדים אמרו שהרבה יותר טעים מהשווארמה שאכלנו בחוץ (לפני הקורונה..)

מושלם! נטרף! תיבול מדוייק
תודה ניקי

ניקי אפשר לטגן בשמן זית?
האם עדיף בווק או בפלנצה או במחבת רגילה?
תודה

אם אין לי תבלין שווארמה, מה אפשר לשים במקום?