שווארמה
טעים טעים ואני חוזרת שוב טעים בטירוף. אחד המתכונים החביבים עליי שמכבב אצלי כל הזמן.
אז אחרי ההצלחה הקודמת אני פותחת שוב את המסעדה המזרחית אצלי בבית, הסלטים כבר על השולחן יש פיתות, תפוחי אדמה אפויים והכי חשוב הכנתי שווארמה מדהימה, ליקקנו את האצבעות. כבר אמרתי שזה כלום עבודה ?
בול מתאים לאימהות כמוני. ארוחת צהריים קלה ומפנקת לילדים 🙂
4 מנות
מרכיבים:
2 בצלים גדולים
700 ג` שווארמה הודו נקבה חתוכה קטן
(תבקשו מהקצב)
100 ג` שומן כבש (אלייה) – לא חובה מוסיף המון
(בהמלצת הקצב)
2 כפיות גדושות תבלין לשווארמה
שליש כפית כמון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. לחצות את הבצלים ולפרוס דק, לחמם מחבת עם 3 – 4 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב, זה לוקח זמן לערבב מידי פעם.
2. להוסיף את השווארמה לטגן שתיים שלוש דקות מידי פעם להקפיץ עד שההודו משנה את הצבע, להוסיף את התבלינים לטגן עוד שתי דקות תוך כדי ערבוב.
*3. לחתוך את השומן לקוביות קטנות להוסיף לשווארמה לדקת טיגון לבדוק טעמים ולהוריד מהאש.
הוגש עם תפוחי אדמה אפויים, טחינה, סלט ירקות ופיתות.
כדאי לדעת ש…
השומן לא חובה, בלי תבלין לשווארמה זה לא שווארמה, בצל לשים הרבה זה מה שנותן את כל הטעם.
גולשים מכינים וממליצים:
הילה : "ניקי יצא טעים מאוד כמו שהבטחת והבעל נהנה ממסעדה מזרחית ליום אחד:) תודה לך!!"
רחלי : "מממ יאמי, יאמי..
זו הייתה התגובה של הבן שלי. לדעתי זה אומר הכול! תודה."
שלי : "יצא ממש טעים!! גם בעלי מוסר (:"
קרן : "ארוחת צהריים קייצית ומושלמת.
מדהים כמה קל וטעים:)תודה"
שם : הכנתי אתמול לפי ההוראות (תוספת אורז)יצא מעולה,כל המשפחה התלהבה.תודה