חזה עוף עם אטריות
הראש של האימהות ממציא לנו פטנטים אני כל הזמן מחפשת איך לקרוץ לאביב לגוון שיאכל דברים טובים, עשיתי כאן שילוב של מספר מתכונים שאני אוהבת ובעיקר הילדים אוהבים, תראו איזו ארוחת צהריים יפה יצאה לי.
בעצם יש כאן הכל, חזה עוף רך שיהיה מספיק חלבון, הוספתי אטריות לא פסטה ששומרות על לחות ועסיסיות ומשתלבות נהדר עם הרוטב, קוביות חזה עוף עם מרינדה טובה והכל ביחד במחבת אחת וכל הטעמים מתערבבים להם.
לפעמים כל מה שצריך בשביל לקבל חיוך מאביב זה מתכון טוב שהוא אוהב ואני אספר לכם בסוד שלא עבדתי קשה, בתאבון.
3 מנות
מרכיבים:
500 ג' חזה עוף חתוך לקוביות בינונית / קטנות
מרינדה:
1/3 כוס שמן זית
כפית גדושה פפריקה מרוקאית
חצי כפית כורכום
כפית שטוחה גריל עוף
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
2 כוסות אטריות דקיקות למרק
כוס וחצי מים
חצי כף א. מרק
3/4 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
הרוטב:
בצל קטן חתוך לקוביות קטנות
3 עגבניות בינוניות ויפות
כפית גדושה רסק עגבניות
כף רוטב צ'ילי מתוק
2 שיני שום פרוסות דק
כוס מים
כפית פפריקה מרוקאית
כפית סוכר
כף שטוחה א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
הכנות:
1. לערבב את החזה עוף עם השמן והתבלינים ולהשרות כ 30 דקות.
2. לחמם מחבת רחבה עם שמן בכמות שתכסה את התחתית לטגן את האטריות כ 5 דקות על אש גבוהה, חשוב לערבב מידי פעם שהאטריות יקבלו צבע זהוב מכל הכיוונים, זה קורה מהר לא ללכת לשום מקום.
3. ברגע שהאטריות משחימות להוסיף תבלינים ומים רותחים לבשל כ 10 דקות על אש בינונית לערבב מידי פעם ולוודא שהאטריות מוכנות והנוזלים נספגים.
4. לחמם מחבת רחבה עם 4 – 5 כפות שמן לטגן את קוביות החזה על אש בינונית / גבוהה עד שמזהיב משני הצדדים.
5. בינתיים להשאיר בצד את האטריות ומידי פעם לערבב, הכנת הרוטב:
להרתיח סיר עם מים לסמן איקס על כל עגבניה לבשל את העגבניות 3 דקות לקרר לקלף ולחתוך לקוביות קטנות, לחמם מחבת רחבה עם 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד שמזהיב, להוסיף את העגבניות להוסיף את השום לטיגון קל להוסיף תבלינים ומים.
6. לבשל 10 דקות מידי פעם לערבב, להוסיף את האטריות לערבב כדקה שתיים על האש להוסיף את קוביות החזה עוף לערבב לבדוק טעמים ולהוריד מהאש.
גולשים מכינים וממליצים:
שבי : "יצא מעדן!! תודה רבה!!!!!!!"