תבשיל ירקות עם נתחי עוף
אני גיליתי שאם אני חותכת (כלומר הקצב) קטן את הפרגיות הילדים אוכלים הרבה יותר טוב ובכמויות יותר גדולות, לכן אני מקפידה לקנות כשזה חתוך קטן (טיפ לאמהות).
פרגיות עם ירקות בתוך רוטב טעים נפלא ליד פתיתים או פירה. קבלו טיפ לחיסכון בכלים בהמשך.
מרכיבים:
400 ג' פרגיות חתוכות קטן
משרה:
כפית פפריקה
3 כפות שמן זית
פלפל שחור גרוס
מלח
בצל
2 שיני שום קצוצות
150 ג' דלעת
2 קישואים
2 תפוחי אדמה בינוניים
פלפל אדום
פלפל צהוב
כף דבש
כפית סויה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לתבל את הפרגיות עם הפפריקה שמן ולתבל.
2. את כל הירקות לחתוך לקוביות קטנות, את תפוחי האדמה לטגן עד שהם מזהיבים להוסיף את שאר הירקות ולטגן עד שכל הירקות רכים להוסיף דבש סויה ולתבל.
3. הטיפ לחיסכון בכלים: להזיז את הירקות הצידה במחבת להוסיף את הפרגיות לטגן כדקה שתיים ולערבב עם הירקות לטגן כ 2 – 3 דקות ולהוריד מהאש.