מרק ברוקולי ובטטות
היו לי כאלה זרים יפים של ברוקולי בצבע ירוק בוהק בחוץ קריר וישר קפץ לי לראש מרק ברוקולי צבע ירוק מהמם עם המתקתקות של הבטטה הכל מתבשל ביחד, מעט מצרכים לא הגזמתי עם השמן צ'יק צ'אק והמרק על האש.
בחוץ הגשם מתחיל לרדת מרק בריא מזין וטעים אוטוטו מוכן מלא בוויטמינים, חשוב לומר הוא מתאים גם למי ששומר על המשקל כל מה שנותר למזוג לקערות להקשיב לגשם שיורד וליהנות ממרק מעולה.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
500 ג' ברוקולי (2 ראשים גדולים)חתוכים גס
2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
כפית שום כתוש
2 בטטות קטנות (500 ג')
כף סילאן / דבש
ליטר מים (4 כוסות)
250 מ"ל שמנת לבישול (לא חובה)
2 כפות א. מרק
שליש כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. לחמם סיר עם 2 כפות שמן לטגן את הירקות כ 5 דקות להוסיף תבלינים, שום סילאן להרתיח לכסות להנמיך לבשל כ 30 דקות.
2. בעזרת מקל לטחון את המרק לתערובת אחידה ללא גושים להוסיף שמנת לבישול ולאזן טעמים.
גולשים מכינים וממליצים:
ליאת : "יצא פשוט מדהיםםם, בעלי חזר מהעבודה וטרף את כל הסיר.
תודה ניקי על מתכונים נפלאים !"
שירי : "ניקי, יצא מעולה!! תודה רבה!"