תבשיל פרגיות ואורז
אני אוהבת ארוחות שלמות בסיר אחד, לא תמיד בא לי להשקיע או שאני עסוקה והמתכונים האלה הם כמו קסם בשבילי,
20 דקות והכל מוכן ואני לא צריכה להכין יותר כלום, מבחינתי יש לי הכל וזה מסוג המתכונים שמתאימים בול לילדים שלי.
אם יש מנות שאני יכולה לומר שאני מכינה אותן באופן קבוע זאת אחת מהן.
פעם פלפל פעם גזר, לפעמים בלי תירס, בזמן האחרון עברתי לאורז בסמטי מה שמשדרג את המתכון הזה עוד יותר. מתכון קל ופשוט שכתוב עליו אמא.
5 מנות
מרכיבים:
500 ג' פרגיות
משרה:
כפית פפריקה מרוקאית
3 – 4 כפות שמן
חצי כפית כורכום
כף א. מרק
2 כוסות אורז יסמין או פרסי
בצל
גזר גדול
חצי כוס תירס
כף גדושה סילאן / דבש
3 וחצי כוסות מים
פלפל שחור גרוס
2 כפיות מלח שטוחות
הכנות:
1. לחתוך את הפרגיות לקוביות קטנות לתבל עם מצרכי המשרה ולהשרות כחצי שעה.
2. לקצוץ את הבצל את הגזר לחתוך למקלות קצרים, לחמם מחבת עם 2 – 3 כפות שמן, לטגן את הגזר עד הוא מזהיב קלות להוסיף את הבצל לטגן כשתי דקות תוך כדי להוסיף את השום לטיגון קל.
*3. להוסיף את הפרגיות לטגן שתי דקות תוך כדי ערבוב, להוסיף את האורז, תירס, מים, סילאן ולתבל. להרתיח לכסות להנמיך את האש לבשל 18 דקות ולהשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.
גולשים מכינים וממליצים:
לורה : "רציתי להגיד לך תודהההה
המתכון פשוט להכנה
וטעיםםםםםם בטירוף"