יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אוכל לילדים ארוחות צהריים מנות עיקריות תבשילי עוף קלים

תבשיל פרגיות ואורז

23 אפריל 2014
(Visited 34,187 times, 1 visits today)
תבשיל פרגיות ואורז

תבשיל פרגיות ואורז

אני אוהבת ארוחות שלמות  בסיר אחד, לא תמיד בא לי להשקיע או שאני עסוקה והמתכונים האלה הם כמו קסם בשבילי,
20 דקות והכל מוכן ואני לא צריכה להכין יותר כלום, מבחינתי יש לי הכל וזה מסוג המתכונים שמתאימים בול לילדים שלי.
אם יש מנות שאני יכולה לומר שאני מכינה אותן באופן קבוע זאת אחת מהן.
פעם פלפל פעם גזר, לפעמים בלי תירס, בזמן האחרון עברתי לאורז בסמטי מה שמשדרג את המתכון הזה עוד יותר. מתכון קל ופשוט שכתוב עליו אמא.

5 מנות

מרכיבים:

500 ג’ פרגיות

משרה:
כפית פפריקה מרוקאית
3 – 4 כפות שמן
חצי כפית כורכום
כף א. מרק

2 כוסות אורז יסמין או פרסי
בצל
גזר גדול
חצי כוס תירס
כף גדושה סילאן / דבש
3 וחצי כוסות מים
פלפל שחור גרוס
2 כפיות מלח שטוחות

אולי תאהב גם את...♥

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • בית לזית ב 5 דקות הכנה

    המתכונים הכי פשוטים שיש אלו המתכונים הכי טעימים, בלי להסתבך הכי קל שלושה מצרכים קחו 5 דקות על השעון ולא תאמינו כמה טעים זה יוצא.
    הקטנים האלה פשוט משגעים הכנתי עם מינימום שמן (בקושי) היה לי קשה לצלם כי כל רגע אביב ואני שולחים יד ולוקחים אחד. מצרכים שיש לכל אחד בבית ואפילו השתמשתי בטורטייה עם קמח מלא.
    ממכר בטירוף הכי טעים שיש, ברגע שמתחילים להכין קשה מאוד להפסיק. לא לשכוח להוציא את הקיסם 🙂

  • לחמג’ון מאפה בשר עם ירקות

    מאפה טעים להפליא! פשוט להכנה והתוצאה יפהפייה, מוכנים להתאהב ?
    שילבתי במתכון אחד שני דברים שאני מאוד אוהבת, בשר טחון ושמרים ואיזה שילוב מופלא זה השניים.
    אני בעד לפתוח את סוף השבוע עם מאפי שמרים ובשר קצת ירקות עם מלא טעמים טובים והבשר מורגש בכל ביס.
    אני אפילו קוראת לזה נישנוש הקטנים האלה בגודל 2 ביסים והם נעלמים במהירות. זה סוג של מאפים אישיים.
    ערימה גדולה באמצע השולחן שימו לב איך היא נעלמת, תגישו עם טחינה טובה ליד, סלט ירקות ואל תשכחו מאיפה לקחתם את המתכון 🙂

     

    30 יחידות

  • פנקייק עבה רך ואוורירי

    כשאתם חושבים על פנקייק מה עולה לכם בראש ?
    אני אוהבת פנקייק עבה שמורגש בכל ביס וחשוב לי שיהיה רך כמו הפנקייק שאוכלים בבית קפה ששמים עליו שוקולד וקצפת.
    סירופ מייפל או סירופ שוקולד בנדיבות, המקפידים יוסיפו תותים ותאמינו לי שאתם לא תזמינו פנקייק בבית קפה יותר אלא תכינו לבד במטבח הפרטי שלכם.
    חשובה לכם הצורה ? הפנקייק יוצא עגול יפהפה, פנקייק קלאסי גבוה מסוג הפנקייק שאי אפשר לומר להם לא.
    הכי כיף ההכנה בלי מיקסר הכל בערבוב ידני, קלות ההכנה מדהימה! הוספתי טוויסט קטן שמשגע את הילדים וקיבלתי פנקייק מושלם רך ואוורירי.
    תשמרו במועדפים זה אחד המתכונים הטובים.

    22 יחידות

הכנות:

1. לחתוך את הפרגיות לקוביות קטנות לתבל עם מצרכי המשרה ולהשרות כחצי שעה.

2. לקצוץ את הבצל את הגזר לחתוך למקלות קצרים, לחמם מחבת עם 2 – 3 כפות שמן, לטגן את הגזר עד הוא מזהיב קלות להוסיף את הבצל לטגן כשתי דקות תוך כדי להוסיף את השום לטיגון קל.

*3. להוסיף את הפרגיות לטגן שתי דקות תוך כדי ערבוב, להוסיף את האורז, תירס, מים, סילאן ולתבל. להרתיח לכסות להנמיך את האש לבשל 18 דקות ולהשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.

תבשיל פרגיות ואורזתבשיל פרגיות ואורזתבשיל פרגיות ואורז

גולשים מכינים וממליצים:

לורה : “רציתי להגיד לך תודהההה
המתכון פשוט להכנה
וטעיםםםםםם בטירוף”

הרשם
עדכן
188 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

אפשר לוותר על התירס? ובמקום לשים חומוס קטניות

לא אוהבים אצלי פרגיות, עם חזה עוף זה גם מתאים?

איך האורז יוצא לבן עם כול הטיהור של הפרגיות????

הי, כתוב להוסיף את השום לטיגון ואין שום במרכיבים. אז עם או בלי? וכמה? תודה רבה!

האם אפשר להשתמש בשמן זית במקום שמן רגיל?

היי ניקי
אפשר להשתמש בפלפלים במקום תירס? או להשמיט את התירס בכלל?

ניקי לשים בסיר מים רותחים או מהברז כי שאני שמה אורז המים רותחים